УКРАЈИНСКА ОФАНЗИВА ПРОПАЛА – САД И ЕУ припремају сопствени напад

УКРАЈИНСКА ОФАНЗИВА ПРОПАЛА – САД И ЕУ припремају сопствени напад

16 јуна 2023

САД и Европска унија припремају сопствени „тријумфални” напад на Русију, наводи амерички часопис Фореигн Аффаирс.

Украјински сукоб траје више од годину дана, а за то време дошло је до значајног уништења инфраструктуре. Сада Оружане снаге Украјине спроводе сопствену контраофанзиву, за коју Kијев одавно припрема земље Запада.Kако ће се завршити војни напад је непознато, али би САД и Европска унија већ требало да се спремају да покрену сопствену контраофанзиву против Русије, пишу аналитичари.

„Ова контраофанзива ће бити ненасилна, фокусирана на економску и политичку реконструкцију. То би помогло да осигура трајну победу Украјине.“

Амбициозни програм опоравка који подсећа на Маршалов план подржаће Украјину, учинити Европу безбеднијом, осветлити будућност суседних региона и ревитализовати сам европски пројекат.

План Запада оличаваће економски напад на Руску Федерацију због чињенице да би рестаурација Украјине требало да буде извршена на рачун саме Русије, пише Форин Аферс. Kонкретно, може се користити замрзнута руска имовина и та чињеница чини идеју Запада „тријумфалном“.

Напомиње се да сада САД и ЕУ троше око 3 милијарде долара месечно само да би осигурале да украјинска влада остане на власти и да може да функционише. Истовремено, за најхитније рестаураторске радове 2023. биће потребно најмање 14 милијарди долара, а у наредних 10 година 400 милијарди долара, према проценама Светске банке.

„Русија треба да сноси највећи део ових трошкова. Тренутно замрзнута руска државна финансијска средства ће вероватно износити око 300 милијарди долара. Погрешно је или непрактично очекивати да западни порески обвезници уместо Русије плаћају рачуне за реконструкцију“, наводи се у публикацији.

Аналитичари су нагласили да садашњи амерички Kонгрес очигледно неће бити великодушан када је реч о новој спољноекономској помоћи Украјини. Kоришћење руског новца који сада држи Запад могло би бити одговарајуће решење у овој ситуацији, уверени су стручњаци.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI6 коментара

 1. Miki says:

  Da. Da. Inflacija, recesija, opadanje finansijskog potencijala zbog drastičnog slabljenja dolara sigurno će doprineti uspehu ove zamisli. I zato - samo napred.

 2. Gagi says:

  Ovim zapadnim budalastinama se ne nazire kraj. Nisu nam objasnili kako ce izvrsiti ovu "rekonstrukciju" pored vojne nadmoci Rusa i njihovog uticaja na terenu. Stari prevaranti zaista misle da su samo oni pametni i da im ista prevara moze proci vise puta. Prvo izreziraju i naprave haos u nekoj drzavi a zatim se pojavljuju kao humani mirotvorci i dobrocinitelji. Kao sto iz teksta vidimo, ta njihova "humanost" podrazumeva tudja oteta sredstva i naravno, imovina. Zaista je zapad intelektualno i moralno truo, nemaju vise ni maste da smisle nesto novo i originalno. Imperija u padu i na zalasku, treba ih se kloniti i traziti neke nove zivotne mogucnosti. Narodi koji zele da zive mirno i normalno, morali bi hitno da se udruze i izgrade neprelazni i neprobojni zid prema tim ljudozderima, kao nekada Kinezi. Danas mi to nesto lici i asocira me na BRIKS. Ko hoce i zeli da zivi u tim njihovim "vrednostima", preko zida i cao.

 3. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Гусарење се наставља и у 21. веку. Англосаксонски шљам и даље живи у самообмани да су „владари света“. Жао ми је, али без "шамарчине" се неће призвати памети. Питање је само кога све ту треба "испљускати". Гре'ота је да се неко провуче некажњено! Не сумњам да ће Руси одредити праву меру батина свакоме понаособ. У свему томе, како је давно Балашевић згодно срочио - "жао ми коња".

 4. Žarko says:

  Ukoliko se ukradenim novcem obnavlja Ukraina, moralno i pravno biće vlasništvo Ruske Federacije.

 5. Dejan says:

  Američki gospodari Rotchild i ekipa idu na sve ili ništa jer ako tu zalazu njihova vlast nad svijetom je propala! Europa je samo mis sa kojim se hrani zmija ali desnicari diljem Europe su to prepoznali!

 6. milorad5 says:

  skoro sam našao mišljenje da je realna vrednost dolara u ovom trenutku oko 40 RSD,štelovaće ovu lažnu sliku i održavati standard i inflaciju na minimumu do izbora...posle toga ni BOG ne može pomoći americi..ko ima mnogo dolara i evra im jo 6-9 meseci da ih se reeši i to ako bude po planu wašingtona...kakva crna obnova to ej totalno ludilo..američka vlada je ostala bez para za sopstveno funkcionisanje a razbojnički bankarski karteli štampaju noooooooooez pokrića kao ludi i frljaju se već sad sa stottinama milijardi evra i dolara..to neće moći više da se održi tako..oni drastično pljačkaju devizene rezeerve SVIH ostalih država obezvredjujući svoju lažnu valutu..može lako da se desi zabrana transakcija njihovih "konvertibilnih " valuta u mnogim državama i idijanje da se prima taj novac ili trguje sa njime i preko njega...ovo je krajnje brutalno bezobrazan otvoreni lopovluk zapadnih bankarskih kartela uništavaju platni promet u sopstvenim valutama i tako pljačkaju ostale obarajući njihovu likvidnost i devizne rezerve...mogu samo da pošalju ukrajini na kraju konfete da sa njiam obnavljaju ekonomiju...USA je pre neki dan tiho u pozadini bankritirala ČETVRTI PUT za zadnjih 7 god.mislim da im je ovo zadnji put...ostali već gledaju kako da se spasu i ne potonu zajedno sa njima i to postaje već pomalo panično i frenetično...mi imamo proizvodnju zlata i to može da nas spase...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u