УКРАЈИНСКА ПРОЛЕЋНА КОНТРАОФАНЗИВА УСКОРО ПОЧИЊЕ: Резников говорио о великом нападу – тенкови су кључни, зависи од времена

UKRAJINSKA PROLEĆNA KONTRAOFANZIVA USKORO POČINJE: Reznikov govorio o velikom napadu – tenkovi su ključni, zavisi od vremena

30 marta 2023

UKRAJINSKI ministar odbrane Aleksej Reznikov je sugerisao da bi Ukrajina mogla da pokrene ofanzivu u aprilu ili maju, koristeći tenkove koje šalje Zapad.

Reznikov je rekao da će tenkovi nemačke proizvodnje „Leopard“, koji su počeli da pristižu u Ukrajinu, biti deo „kontraofanzivne kampanje prema odluci Generalštaba. Oni to planiraju u različitim pravcima“.Ukrajinski ministar veruje da će 2023. godine svet videti „pozitivne promene za Ukrajinu“, dodajući da mnogo zavisi od vremenskih uslova.

– Zavisiće od vremenskih uslova. Tokom proleća naše zemljište je prilično vlažno. Moguće je koristiti samo guseničare, na primer. Mislim da ćemo tenkove videti u naredna dva meseca, mislim na april i maj – rekao je Reznikov.

Kijevski zvaničnici već mesecima govore o prolećnoj kontraofanzivi, a Kirilo Budanov, šef Glavne obaveštajne uprave Ukrajine, rekao je u januaru da se „najžešće“ borbe očekuju u martu.

Zelenski je 25. marta priznao da situacija na istočnom ratištu „nije bila dobra“ zbog „nedostatka municije“. Ruske snage dnevno ispaljuju tri puta više granata nego ukrajinske trupe, rekao je on.

Sa svoje strane, SAD su rekle da „Ukrajina nema vremena za gubljenje“ uoči kontraofanzive.

– Moramo brzo i u potpunosti da ispunimo svoje obećane obaveze – rekao je 16. marta američki ministar odbrane Lojd Ostin.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Ameri će ove ukrajinski bednike gurnuti u sigurnu smrt. Rusija, Kina i Iran imaju snage da sruše hegemoniju SAD u današnjem svetu.

  2. Tesla says:

    Videti će te ih kako se tope i vi u njima.Bože budi milostiv i zaštiti b.Ruse i pravsla vlje od SAD i Zapada a njihove banderovce i stfane pomoćnike uništi isatari u potpunosti u celom Svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *