Ukrajinska vojska granatirala Rusiju sa preko 40 granata!?

Ukrajinska vojska granatirala Rusiju sa preko 40 granata!?

25 jula 2014

ukr_0_620x0Rusija je danas saopštila da je oko 40 minobacačkih granata koje su ispalile ukrajinske snage palo u region Rostova, koji se graniči sa istočnim delom Ukrajine.

„Oko 40 minobacačkih granata palo je iz Ukrajine… u provinciju Rostov“, izjavio je predstavnik Federalne službe bezbednosti za region Rostova Vasilij Malajev, javio je Itar Tass, preneo je Rojters.

U međuvremenu, ruski graničari evakuisani su danas u 13.50 časova po moskovskom vremenu sa graničnog prelaza „Kjubiševo“ nakon što je nekoliko granata palo na terotriju Rusije iz pogranične ukrajinske zone, izjavio je portparol Odseka za pograničnu službu juga Rusije Rajan Farkušin.

Prema njegovim rečima, u 14.25 časova po moksovskom vremenu otvorena je intezivna vatra iz lakog oružja i artiljerije sa susednog graničnog prelaza na ukrajinskoj strani „Marinkova“ i pojedine granate su pale na ruski granični prelaz.

Niko od zaposlenih nije povređen, naveo je Farkušin.

Ukrajinska vojska saopštila je danas da su pobunjenici noćas izvodili napade i da su kod jednog graničnog prelaza bili podržani artiljerijskom paljbom iz Rusije.

U sukobima ukrajinskih sa proruskim snagama tokom noći u Donjecku jedna osoba je poginula, a dve su povređene, saopštile su danas lokalne vlasti.

Nedavno je granata sa ukrajinska strane usmrtila jednog i ranila dvoje ljudi u ruskoj Rostovskoj oblasti.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *