Ukrajinska vojska granatirala teritoriju Rusije

Ukrajinska vojska granatirala teritoriju Rusije

28 juna 2014

UKRAINE-RUSSIA-POLITICS-CRISIS-SLAVYANSKUprkos jednostrano proglašenom primirju sa ukrajinske strane nastavljeni sukobi u Donbasu. Granatirani gradovi u Donjeckoj i Luganskoj oblasti. Ruske vlasti saopštile su danas da su tri granate koje su ispalili ukrajinski vojnici, pale na rusku teritoriju ali da nisu izazvale štetu i žrtve.

Ekstremistička organizacija Desni sektor popunjava jedinice ukrajinskih snaga, koje se bore na jugo-istoku zemlje, svojim ljudstvom.

UKRAJINCI NE ZNAJU KO JE PUCAO NA RUSIJU

Predstavnik ukrajinskih snaga, koje sprovode specijalnu „antiterorističku“ operaciju u ovom delu zemlje, Aleksej Dmitraškovskij, izjavio je da nema nikakvih informacija o tom događaju.

IZVARINO: PUTEVI POD VATROM SNAJPERISTA

Put koji prolazi kroz selo Izvarino i istoimeni pogranični punkt ukrajinske vojske pod stalnom je paljbom ukrajinskih snajperista rekao je predsednik Vrhovnog sovjeta Luganske narodne Republike Aleksej Karjakin. On je istakao i da ukrajinski vojnici ne haju za naredbe predsednika Porošenka o produženju primirja.

UKRAJINSKI VOJNICI DOBILI FALSIFIKATE PANCIRA

Vojnici Ivano-frankovskog bataljona dobili su pancire kupljene od volontera. Kada su ih proveravali ispostavilo se da ih puščana municija „buši“ kao sir. Ispostavilo se da je devet pancira falsifikat poznate firme, kažu u ovoj jedinici i da su oni stigli iz Ljvova.

Oni upozoravaju da su stotine „lažnjaka“ poslate iz Ljvova kao pomoć jedinicama koje se bore na istoku zemlje.

DONjECK: GRANATIRANO SELIDOVO, SRUŠENE KUĆE

Ukrajinske snage uprkos primirju granatirale su mesto Selidovo u kome živi 25.000 ljudi, udaljeno 45 kilometara od Donjecka. U bombardovanju su srušene stambene zgrade izjavio je portparol Donjecke narodne Republike.

KARJAKIN: NACIONALNU GARDU POPUNjAVAJU ČLANOVIMA DESNOG SEKTORA

Predsednik Vrhovnog sovjeta Luganske narodne Republike Aleksej Karjakin izjavio je da ekstemistička organizacija „Desni sektor“, poznata po antiruskim i antisemitskim stavovima, popunjava svojim članovima ukrajinske jedinice koje se bore na jugo-istoku Ukrajine.

On je rekao da je trenutno u toku popunjavanje bataljona „Ajdar“ ukrajinske Nacionalne garde koji su snage samodbrane Donbasa u prethodnim borbama razbile.

MOSKVA: TRI GRANATE EKSPLODIRALE NA TERITORIJI RUSIJE

Ruske vlasti saopštile su danas da su tri granate koje su ispalili ukrajinski vojnici, pale na rusku teritoriju ali da nisu izazvale štetu i žrtve.

„Tokom sukoba na teritoriji Ukrajine, ukrajinska vojska je ispalila tri granate koje su pale na rusku teritoriju“, rekao je predstavnik granične službe regiona Rostov, Vasilij Malajev a prenele ruske agencije.

„Jedna granata je teško oštetila zgradu carine“ u blizini pograničnog grada Gukova, dok su dve pale u blizini okolnih sela, u naseljenoj oblasti, rekao je Malajev.

Kijev se juče saglasio da do ponedeljka pomeri sporazum o primirju sa proruskim snagama na istoku Ukrajine, koji je isticao u petak.

LUGANSK: UKRAJINSKE SNAGE POKUŠAVAJU DA ZAUZMU KONTRONI PUNKT

Predstavnici Luganske narodne republike ističu da vlasti u Kijevu ponovo krše primije. Ukrajinske snage pokušavaju da povrate kontrolu nad kontrolnim punktom „Krasnij partizan“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *