„УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ЈОШ РАТУЈЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ, САМО ИЗ ЈЕДНОГ РАЗЛОГА“

„UKRAJINSKA VOJSKA JOŠ RATUJE PROTIV RUSIJE, SAMO IZ JEDNOG RAZLOGA“

1 aprila 2023

Ukrajinska vojska nastavlja da se bori sa ruskim trupama, samo zahvaljujući vojnicima NATO-a. Ovo je izjavio američki veteran i pisac, Noktis Drejven.

„Ukrajina bi odavno pala, da se za nju borila samo ukrajinska vojska. Ne mogu da verujem da se o tome još uvek razgovara“, napisao je Drejven na „Tviteru“.On je napomenuo, da Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima nije bilo teško da nateraju vojsku alijanse da napusti svoje redove, i obuče vojnu uniformu Ukrajine.

Prema Drejvenovim rečima, ova informacija nikada neće biti zvanično potvrđena, pošto se u slučaju poraza Ukrajine niko od ovih vojnika neće vratiti kući.

Nakon što je Rusija pokrenula „specijalnu operaciju“ demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, zapadne zemlje su počele da pomažu ukrajinskoj strani snabdevanjem oružjem i slanjem plaćenika.

Prema „The New York Times-u“, „međunarodnu legiju“ Ukrajine čini oko 1500 stranih plaćenika.

Prema rečima penzionisanog potpukovnika LNR-a, Andreja Maročka, Kijev koristi strane plaćenike u izviđačkim grupama u pravcu Kupjanska. Takođe, vojni dopisnici izveštavaju, da je grupa militanata sa poljskim i gruzijskim oznakama na uniformama, uništena u borbama za Avdijevku.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Toma says:

    I vrapcima je jasno da su nato vojnici od početka ratovali na strani Ukrajine.Ali neka ih,Rusi su za njih tvrda voćka što reče veliki Srbin Njegoš.Polomiće NATO zube u Ukrajini.

  2. Petrovgrad says:

    Stvar je jednostavna. Vojna policija mobiliše po Kijevu, ubaci u kamion i na prvoj liniji fronta. Verujem da u prvim redovima mobilišu etničke Ruse i proruski orjentisane građane i sumnjive tipove, opoziciju i sl. Ka stignu na front, onda im ledja čuvaju neonacisti, ako pokušaju da napuste front dobiju metak u potiljak. Ustaljena matrica, nema tu ništa ni da se dodaa niti da se oduzme.

  3. milorad5 says:

    hm izgleda da ih ima mnogo,preobučenih NATO vojnika specijalista i oficira.Neke glasine kažu čak NAJMANJE i 40000 od početka rata.Koliko ih je poginulo ne zna se jer su svi pod ugovorom i ne vode se više kao priapdnici vojski svojih matičnih država a sahranjuju ih u ukrajini na tajnim lokacijama.Samo su za poljake napravili groblje za "dobrovoljce" jer se nadaju da će polagati venac svake god.povodom poraza rusije:)ludi poljaci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *