Ukrajinska vojska strelja vojnike koji žele da pređu na stranu DNR

Ukrajinska vojska strelja vojnike koji žele da pređu na stranu DNR

18 maja 2014

Ukrainian army troops receive munitions on the outskirts of IzyumNacionalna garda Ukrajine streljala je desetoricu vojnika koji su hteli da pređu na stranu samoodbrane Slavjanska, izjavila je za RIA Novosti portparolka „narodnog gradonačelnika“ Slavjanska.

„Deset ukrajinskih vojnika je htelo da pređe na našu stranu, ali ukrajinska garda, sami pretpostavljeni su ih streljali“, – rekla je Stela Horoševa.

Od danas su na teritoriji samoproglašene Donjecke Narodne Republike zabranjene sve akcije i specijalne operacije bez dozvole Saveta bezbednosti DNR. Zabrana uvedena da bi se „izbeglo zaoštravanje situacije“ će biti na snazi „do posebnog naređenja“.

Zabranjeno je takođe nošenje maski, odnosno svega što pokriva lice. U rukovodstvu federalista kažu da je takav korak neophodan da bi se izbegao banditizam za vreme ratnih dejstava.

Kod Slavjanska i Kramatorska se nastavlja sukob federalista i ukrajinskih snaga. Mediji prenose da je ubijen jedan pripadnik samoodbrane Donjecke Narodne Republike, a jedan je ranjen.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *