Ukrajinska vojska ubila 100 civila, proruski ustanici u okruženju

Ukrajinska vojska ubila 100 civila, proruski ustanici u okruženju

4 jula 2014

05177Ukrajinci koriste tenkove, minobacače i višecevne raketne bacače „Uragan“ i „Grad“, a dovlače sve nova i nova pojačanja i tehniku.

Snage kijevske hunte – uprkos „Deklaraciji o primirju u Ukrajini“ koju je u Berlinu potpisao i njen šef diplomatije Pavel Klimkin – i danas granatiraju i raketiraju Slavjansk, Kramatorsk i sva naselja oko njih.

Najteže borbe se vode za predgrađe Slavjanska Senjonovku i Nikolajevku, selo istočno od tog grada koji već postaje „novorosijski Staljingrad“.

Ukrajinci koriste tenkove, minobacače i višecevne raketne bacače „Uragan“ i „Grad“.

Za ustanike je najteža situacija u Nikolajevki gde se njihov odred, kojim komanduje borac pod šifrovanim imenom „Motorola“, morali da napuste prve linije odbrane pred naletom mnogo nadmoćnijeg neprijatelja i od podne se bore u okruženju.

Ustanici su – da bi isključili bar jedan pravac napada – digli u vazduh most u Semjonovki.

Komandant odbrane Slavjanska, Igor Strelkov, taj očajnički potez je objasnio rečima:

„Čuvali smo taj most do zadnjeg jer nam je samo preko njega moglo stići pojačanje. I pre miniranja je postalo jasno da pojačanja neće biti“.

Strelkov je istovremeno objavio: da Ukri pod Slavjansk dovlače četiri nova tenka, 16 pešadijskih oklopnih vozila i teške minobacače. Naglasio je da je to „mala kolona“ jer u nekim drugim ima i do 50-60 tenkova i drugih oklopnih vozila.  Dodao je i da u Rumuniji i Bugarskoj uzimaju 20 vojnih aviona sovjetske proizvodnje, plus još i tenkove.

Predsednik parlamenta Donjecke narodne republike Denis Pušiljin saopštio je da je ukrajinska „kaznena kspedicija“ za proteklih nekoliko dana ubila do sto civila

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. sotir says:

    bijete nemacki fasisti Ruse popisajte se na njihov zakon o odbrani Rusa van Ruske teritorije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *