УКРАЈИНСКИ АМБАСАДОР ПРЕДЛАЖЕ: Потребна је „ОЛУЈА“ за Донбас

УКРАЈИНСКИ АМБАСАДОР ПРЕДЛАЖЕ: Потребна је „ОЛУЈА“ за Донбас

26 јула 2019

Украјинске власти би требале да следе такозвани „хрватски сценарио“ за „ослобађање“ Донбаса, сматра амбасадор Украјине у Хрватској и Босни и Херцеговини Александар Левченко.

„Хрватски сценарио“ предвиђа увођење на територију Доњецке и Луганске народне републике војника и разоружање народне милиције, рекао је Левченко на јутрјуб-каналу политолога Јурија Ромањенка.По мишљењу дипломате, таквим сценариом ће омогућити да се реши питање избора на територији које сада контролишу самопроглашене републике, разоружања снага самоодбране и „повлачење незаконитих оружаних формација“.

Подсетимо, у августу 1995. године хрватска војска је почека операцију „Олуја“ која је трајала неколико дана и завршила се ликвидацијом Републике Српске Крајине. У операцији је учествовалооко 200 хиљада војника.

Украјинске власти су у априлу 2014. године покренуле војну операцију против Доњецке и Луганске Народне Републике, које су прогласиле независност, након државног преврата у Украјини у фебруару исте године.

Кијев не признаје ДНР и ЛНР и сматра да су територије на којима су ове две републике — окупиране, а да су устаничке снаге — терористичке.

KOMENTARI2 коментара

  1. Ivana says:

    Ustaše mislim Hrvati, Ukrainci, Albanci i Bošnjaci braća rođena sluge Vatikana zajednički rade na uništenju pravoslavlja.

  2. persida says:

    Ovaj je na drogama, mada Putin bi rado prodao Donbas za saku dolara, zbog trgovine gasa sa Nemackom pristao je da saradjuje sa ukro-nacistima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u