УКРАЈИНСКИ АМБАСАДОР ПРЕДЛАЖЕ: Потребна је „ОЛУЈА“ за Донбас

UKRAJINSKI AMBASADOR PREDLAŽE: Potrebna je „OLUJA“ za Donbas

26 jula 2019

Ukrajinske vlasti bi trebale da slede takozvani „hrvatski scenario“ za „oslobađanje“ Donbasa, smatra ambasador Ukrajine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini Aleksandar Levčenko.

„Hrvatski scenario“ predviđa uvođenje na teritoriju Donjecke i Luganske narodne republike vojnika i razoružanje narodne milicije, rekao je Levčenko na jutrjub-kanalu politologa Jurija Romanjenka.Po mišljenju diplomate, takvim scenariom će omogućiti da se reši pitanje izbora na teritoriji koje sada kontrolišu samoproglašene republike, razoružanja snaga samoodbrane i „povlačenje nezakonitih oružanih formacija“.

Podsetimo, u avgustu 1995. godine hrvatska vojska je počeka operaciju „Oluja“ koja je trajala nekoliko dana i završila se likvidacijom Republike Srpske Krajine. U operaciji je učestvovalooko 200 hiljada vojnika.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike, koje su proglasile nezavisnost, nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru iste godine.

Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra da su teritorije na kojima su ove dve republike — okupirane, a da su ustaničke snage — terorističke.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ivana says:

    Ustaše mislim Hrvati, Ukrainci, Albanci i Bošnjaci braća rođena sluge Vatikana zajednički rade na uništenju pravoslavlja.

  2. persida says:

    Ovaj je na drogama, mada Putin bi rado prodao Donbas za saku dolara, zbog trgovine gasa sa Nemackom pristao je da saradjuje sa ukro-nacistima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *