УКРАЈИНСКИ БЕЗБЕДЊАК ОТКРИО: Кијев умешан у обарање малезијског авиона

UKRAJINSKI BEZBEDNJAK OTKRIO: Kijev umešan u obaranje malezijskog aviona

25 marta 2019

Ukrajinska strana umešana je u rušenje malezijskog „boinga“ na letu MH-17 iznad Donbasa u julu 2014. godine, izjavio je na konferenciji za novinare bivši oficir Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasilij Prozorov.

„Moje lično uverenje i ono je potkrepljeno… informacijama, ukrajinska strana je umešana u katastrofu ’boinga‘“, rekao je on.

Posle pada aviona usledila je „fenomenalno brza reakcija ukrajinske vlade“. „Nedvosmisleno sam mislio da su predsednik Porošenko i njegova pres-služba znali za to unapred“, istakao je Prozorov.Osim toga, zabrinulo ga je da „vazdušni prostor iznad ratne zone u Donbasu nije bio zatvoren“.

On je obratio pažnju na to da je na sve pokušaje da sazna okolnosti katastrofe, na primer, u razgovoru sa oficirima Generalštaba, dobijao odgovor: „Ne petljaj se u ovo ako ne želiš nevolje“.

„Ali nešto ipak procuri i ja analizirajući informacije mogu da pretpostavim ko je umešan u skrivanje tragova ovog zločina. Mislim da su to dve osobe: sadašnji zamenik šefa Porošenkove administracije Valerij Kondratjuk i aktuelni načelnik Glavne uprave obaveštajne službe Ministarstva odbrane Vasilij Burba“, istakao je bivši oficir SBU.

Putnički avion „boing 777“ kompanije „Malezija erlajns“, koji je leteo od Amsterdama za Kuala Lumpur, srušio se 17. jula 2014. godine u blizini Donjecka. U avionu se nalazilo 298 putnika i članova posade i svi su poginuli. Kijev je za katastrofu optužio ustanike u Donbasu, koji su izjavili da nemaju sredstva koja bi mogla da obore avion na toj visini. Bez obzira na ratna dejstva, Kijev nije zatvarao nebo iznad Donbasa za međunarodne putničke avione. Za istragu o avionskoj nesreći formirana je međunarodna Zajednička istražna grupa koju čine predstavnici Australije, Belgije, Malezije, Holandije i Ukrajine.

Međunarodna istražna grupa predstavila je preliminarne rezultate istrage o padu MH17 na istoku Ukrajine. Grupa tvrdi da je malezijski „Boing 777“ oboren iz raketnog sistema „buk“, koji pripada 53. raketnoj brigadi Vojske Rusije iz Kurska. Moskva kategorički negira te optužbe.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo da su optužbe Međunarodne istražne grupe o umešanosti Rusije u pad malezijskog „boinga“ neosnovane i da izazivaju žaljenje, kao i da je istraga pristrasna i jednostrana. Takođe, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da nijedan protivraketni sistem Oružanih snaga nikada nije prešao rusko-ukrajinsku granicu.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad2 says:

    pa oni su ga oborili, ali najveće gnjde u celoj priči su holandjani i njihova vlada i bezbednosne službe jer su od samog početka znali i pomagali oubijanje sopstvenih gradjana:)Ko zn šta su ti lekari videli i otkrili u africi, i koje sve zličine ta mrtva usta neće moći d ispričaju:) vakcine su čudo kod nepismenih seljaka pa još ako su crni ma to radi ko ludo.Tamo je eksperimentisano s biološkim oružjima(ebola npr) i sa genetskom kontrolom i čak genocidom nad odredjenim mitohondrijalnim grupama.Putin nije bezveze reako što je rekao jer to je MOGUĆE bez problema.

  2. milorad2 says:

    p.s nas srbe ne mogu genetski da napadnu , toliko smo izmešani i sa zapadnim i sa istočnim mitohondrijalnim grupama da bi genetski napad na nas bio napad na same sebe realno.Pravih čistokrvnih srba više NEMA i ono što nas srbe i srbiju danas čini je pre svega jezik i ideja, genetika više nema sa tim ništa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *