УКРАЈИНСКИ ЕПИСКОП: Проклете САД желе да се православци убијају између себе

UKRAJINSKI EPISKOP: Proklete SAD žele da se pravoslavci ubijaju između sebe

31 januara 2015

long_ukr_ep_123Kijevska hunta namerava da krivično goni pravoslavnog episkopa Longina zbog apela mladićima da ne idu u bratoubilački rat u Novorosiji.

Ministarstvo kulture Ukrajine obratiće se Službi bezbednosti Ukrajine i Ministarstvu unutrašnjih poslova te zemlje s namerom da krivično goni predstavnika Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije, koji poziva „na neodazivanje mobilizaciji u Ukrajini”.

Ovo je agenciji Ukrinform rekao direktor Sekretarijata za religije i nacionalnosti Ministarstva kulture Ukrajine Andrej Juraš.

Razlog za gonjenje vladike Longina, episkopa bančenskog, vikara černovicke eparhije (UPC MP) je njegova propoved objavljena u listu na rumunskom jeziku Libertatea Cuvantului.

Vladika je u propovedi rekao:

„Pozivam vas da budete jedinstveni i da ne šaljete svoju decu u smrt. Naša pravoslavna vera nam ne dozvoljava da ubijamo jedni druge. Oni žele da ginu naši ljudi koji žive u miru i sa Bogom, radi svojih političkih interesa, radi onih koji štite njihov biznis i funkcije”.

Dragi moji, nije vam dopušteno da pucate i ubijate. Bog daje život, On ga i uzima. Ukrajinski lideri su izjavili da je „pravoslavna vera najveći neprijatelj Ukrajine. Tako su im naredili stranci, kojima je nepodnošljiva istina, jer su slepi.

Kako se može podići oružje i pucati u Božije stvorenje? Ono, kao i mi, ima majku, ženu, dete. Zašto nas silom teraju da ubijamo? Tajno će postati javno: Poginule su hiljade i desetine hiljada, a oni govore o stotinama. Ja vas neću blagosloviti da idete u rat. Mi vas pozivamo na mir.

Ubijeno je oko 10 hiljada vojnika, čak ni njihove majke ne znaju da više nisu živi. Ja se ne bavim politikom, ali sa bolom govorim da ovo nije rat protiv neprijatelja, već rat među nama.

Kada Sjedinjene Države štite prokletnike – one žele da vide kako se pravoslavci ubijaju između sebe, a sami prokletnici za to vreme jedu, piju, vesele se i raduju što se na svetoj zemlji proliva krv”.

„Oni će u potpunosti platiti za krv – nastavio je vladika – kojom su ukaljali svoje ruke i odeću. Sve je to delo ruku proklete Evrope, o kojoj su Sveti Oci govorili: „Ne klanjajte se zverima”, i Amerikanaca, koji svuda, gde god da se umešaju, samo seju neprijateljstvo i krvoproliće. Oni su se sada sklonili u stranu i naslađuju se kako se proliva krv naših hrišćana.

Braćo, mi svi osećamo kao da smo na pragu trećeg svetskog rata. Eto zašto sam vas pozvao: pokajte se! Zahvaljujem se svim selima u Bukovini, svim njenim stanovnicima što ste se odazvali. Svi su pozvani da kažu: ne damo svoju decu u smrt!”

„Ja nikada na božanskoj liturgiji neću pominjati te proklete rukovodioce naše zemlje, te nevernike, koji nemaju strah od Boga, koji sede u foteljama i izdaju naređenja da se ubija.

Preostala je samo jedna molitva: Gospode, ako još možeš, prosvetli ih, jer su ih obuzeli tama i pakao.

Ne treba im ništa osim krvoprolića, i u tome pronalaze zadovoljstvo. Satanisti! Sluge lukavog.

Ako se ne zaustave, zaustaviće ih Bog, ali teško njima tada” – istakao je episkop.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Svetislav says:

    Svaka cast vladici ukrajinskom Longinu. Na zapadu su davno prestali ratovi katolika i katolika, kao i katolika i protestanata. Ali se oni uveliko zalazu za ratove pravoslavnih i muslimana, muslimana i muslimana, kao i pravoslavnih protiv pravoslavnih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *