Ukrajinski fašisti najavljuju novu ofanzivu, a ruski general im pripretio intervencijom

Ukrajinski fašisti najavljuju novu ofanzivu, a ruski general im pripretio intervencijom

29 oktobra 2014

UKRAINE-CRISIS_ Russian army605Savetnik predsednika Ukrajine Jurij Lucenko je za “Kanal 5″ rekao da je primirje na istoku zemlje bilo neophodno zbog proizvodnje oružja i opreme, kao i da bi se dobilo na vremenu potrebnom za vojnu i finansijsku pomoć od Zapada.

Prva faza planirane operacije je počela. Konkretno, pripadnici kaznene ekspedicije pokušavaju da potpuno blokiraju pristupe Donjecku i preseku snabdevanje grada. Do sada je milicija u lokalnim borbama uspešno sprečavala te pokušaje i zadržala je kontrolu nad prilazima glavnom gradu Republike, koji obezbeđuju isporuku humanitarne pomoći.

Sam Porošenko je rekao da ni on ni komanda ukrajinske vojske nikada nisu izdali naređenje da se puca na naselja. Isto je ponovio ukrajinski ministar odbrane. Ako je to tačno, onda je granatiranje raznih naselja i gradova u Donbasu odgovornost ilegalnih naoružanih grupa (ING). Prema normama međunarodnog prava, one treba da budu razoružane ili uništene.

Pitanje potrebe da se suzbiju aktivnosti ING koje ne poštuju naloge Kijeva mora da se raspravlja u Ujedinjenim nacijama.

“Neophodno je da se zatraži od UN da obaveže rukovodstvo Ukrajine da za nekoliko nedelja razoruža ING. Ako se to ne dogodi, Rusija ima pravo da pošalje “Iskandere” na vatrene tačke” – izjavio je general-major avijacije i heroj Sovjetskog Saveza, Aleksandar Ruckoj za “Specijalni dopisnik” ruske televizije “Kanal 1″

KOMENTARI4 komentara

 1. Rusofil says:

  Tako je baćuška daj im po ćuška

 2. Mare says:

  Udri fasistu

 3. Ljubomir Gjurceski says:

  Ma oni su samo sluge onih glavnih fashista koji diktiraju iz Brisela i Pentagona. Treba njih sravniti sa zemljom za mir u svetu. Neka Kina, Rusija, Indija, Brazil i ostali rasteckih ekonomija o tome malo porazmisle. Jer taa zapadnja bagra zeli nih okupirati i od nih da krade kao ovde po balkanu.

 4. milan says:

  Navlakuša! Imamo pred sobom situaciju u kojoj, hunta u Kijevu mora da se povuče iz DNR i LNR tj. Novorusije. Samo povlačnje jeste poraz ukoliko se izda naredjenje za povlačenje. No, poraz je i ovako i onako ali, ostaje im prostora, hunti u Kijevu, za nekakvo opravdavanje, pregovore, kako vojnici Novorusije nisu ispoštovali primirje pa su eto uništili jedinice koje su bombardovale naselja. Nastranu to da su se sa tim izjavama, odrekli korisnih budala na terenu koje su imale zadatak da rade upravo to što rade, ubijaju civile, decu....taktika spaljene zemlje, zaplašivanja. Mora se sutra postaviti pitanje Potrošenku, o civilnim žrtvama koje su nastale neselektivnim granatiranjem gradova. No, postoji reč...kolateralna šteta. Primetio sam da se ta reč upotrebljava onda kada ginu Sloveni. Svejedno kako bi to izgledalo uci u tu navlakušu i naj..ati im se majki.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *