УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ: Америчко оружје ће натерати Путина да напусти Донбас

UKRAJINSKI GENERAL: Američko oružje će naterati Putina da napusti Donbas

4 jula 2017

Ukrajinski general takođe smatra da je neophodno proširiti sankcije protiv Rusije i na taj način poljuljati njenu ekonomiju.

Samo sankcije i isporuka letalnog oružja mogu pomoći Ukrajini da zadrži Donbas, uveren je ukrajinski general Igor Romanjenko. U intervjuu za „Obozrevatelь” general je izrazio nadu da će pomoću finansijskih restrikcija Zapad uspeti da poljulja ekonomiju Rusije, kao što se ranije dogodilo Sovjetskom Savezu.

„Proširenje ekonomskih sankcija, tj. realizacija projekta uvoza tečnog prirodnog gasa iz SAD u Evropu, obustavljanje projekata izgradnje gasovoda ’Severni tok’ i ’Turski tok’. Osim toga, Rusiji ne treba isporučivati tehnologije za eksploataciju prirodnih resursa u otežanim uslovima”, rekao je on, odgovarajući na pitanje koje mere bi Kremlj naterale da ode iz Donbasa.

U ovom kontekstu general je rekao: „Sovjetski Savez se raspao iz mnogo razloga, ali pre svega on je bio ekonomski poljuljan, na osnovu gasa i nafte. Sada se ponavlja ta priča: Rusija je pravno naslednica Sovjetskog Saveza. Ovakve mere bi sigurno narušile ekonomiju Rusije i naterale Putina da reaguje.”

Istovremeno Romanjenko je uveren da ne može biti reči o tome da bi se Donbas bez napora mogao vratiti u sastav Ukrajine.

„Biće potrebni ogromni napori, pre svega od strane Ukrajine, ali i pomoć saveznika”, rekao je on, prenosi RT.

KOMENTARI6 komentara

 1. kuka says:

  Jeste, treba oterati Putina koji se, eno, razbaškario u Donbasu i brčka noge u Crnom moru. Ceo svet je poludeo, zapetljao se u propagandu, pa više ne zna šta priča.

  • kuka says:

   Dogovorite se sa svojim gradjanima koji su se pobunili protiv vašeg nacističkog režima. Vaš problem ste vi sami koji ne umete ili nećete da rešite svoj unutrašnji problem, a ne Putin.

 2. padre says:

  Pa da, kao što su jih prepali u Siriji!

 3. goran says:

  Pa, sto ga to isto oruzje nije nateralo da napusti Siriju? Ovaj moron pod hitno da se pregleda kod lekara.

 4. Kulak says:

  Znači ovaj konvertit bi oružje?Da njime puca na Rusiju?Ma dajte mu lekove,HITNO!

 5. M says:

  Tragicno da ukrajinski politicari ne shvacaju da rusi nece dopustiti zapadnu militarizaciju u Ukrajini i na svojim granicama opcenito,sve dok to budu mogli sprijecavati,jer bi to bio njihov kraj.A sprijeciti to mogu,vojno,i ucinit ce to kad budu predjene poslijednje granice njihove tolerancije.A to ce se ovim tempom dogoditi vjerovatno prije nego izgube financijsku i naucnu utrku s svijetom.A ako zakasne,gotovi su,i toga su Svijesni bar neki i od njih,bez obzira na gorcinu im.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *