УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ: Ево шта ће се десити ако заратимо са Русијом

UKRAJINSKI GENERAL: Evo šta će se desiti ako zaratimo sa Rusijom

27 aprila 2021

General-potporučnik ukrajinskih Oružanih snaga Mihail Zabrodski smatra da bi, u slučaju sukoba Rusije i Ukrajine, rat bio vođen na celoj teritoriji Ukrajine.

„U raketno-bombaškim udarima, primenom vazdušnih snaga, rat bi imao mnoge zajedničke tačke sa Operacijom objedinjenih snaga Ukrajine u Donbasu, ali on će se voditi na nekoj drugoj teritoriji“, naveo je general u emisiji „Petog kanala“.Kako smatra Zabrodski, neće biti jasne linije fronta, cela Ukrajina će učestvovati u ratu.

„Hvala Bogu, okolnosti su se tako razvijale, da to još uvek nismo doživeli“, zaključio je general.

Mihail Zabrodski od 2015. godine komanduje Visokomobilnim desantnim vojskama Oružanih snaga Ukrajine. Istražni komitet Rusije je u septembru 2017. godine pokrenuo krivični postupak protiv njega zbog upotrebe zabranjenih sredstava i metoda ratovanja.

Situacija u Donbasu

Sukob u Donbasu traje već sedam godina, u borbama je stradalo više od 13 hiljada ljudi. O rešavanju situacije razgovara se na sastancima kontakt grupe u Minsku. Strane su usvojile nekoliko dokumenata usmerenih na rešavanje sukoba, ali se razmena vatre nastavlja.

Od 27. jula prošle godine na snazi su i dodatne mere za obezbeđivanje primirja. Ove mere podrazumevaju potpunu zabranu pucanja, razmeštanja naoružanja u naseljima i u njihovoj blizini, ofanzivnih i izviđačko-diverzantskih akcija. Osim toga, predviđena je disciplinska odgovornost za kršenje prekida vatre. Naredbe o prekidu vatre koje sadrže mere za njegovo održavanje moraju biti na snazi sve dok se sukob ne reši u potpunosti.

Međutim, od kraja februara u regionu su počele da se povećavaju tenzije: OEBS izveštava o značajnom povećanju broja kršenja prekida vatre, a ustanici navode da Oružane snage Ukrajine u granatiranju koriste artiljeriju. U napadu ukrajinskog drona na selo Aleksandrovsko 3. aprila, poginulo je jedno dete. Samoproglašene republike smatraju da Kijev priprema ofanzivu velikih razmera.

KOMENTARI5 komentara

 1. Rista says:

  Tvoje deda se tako razvijo a ne okolnosti. Moš da zahvališ Putinu zato što još živite u miru. Bar većinom u miru. Dal je to dobro ili ne ostaje na Ukrajincima da pokažu. Da sam ja Putin, te okolnosti se uopšte ne bi razvijale. Zato klekni pred njega. Mislim da je general-desetaru to jasno. Šta mu to dođe "General-potporučnik"? Jel su Ukrajinci dodali i nižim i višim oficirima i generalsko zvanje? Da li je isto potporučnik- general i general-potporučnik? Da budu ponosniji, šta li...? Ja se sećam da su bili podoficiri od vodnika do zastavnika, pa niži oficiri potporučnici, poručnici , kapetani i kapetani prve klase pa viši oficiri major, potpukovnik, pukovnik i visoki oficiri general-major, general-potpukovnik, general pukovnik i ĐOKA po čelu na vrhu. A za general-potporučnika nikad čuo.(e, baš sam našo našta da gubim vreme. Sad mi muka)

  • E.Lirsch says:

   NATO-fasisticki cinovi.

 2. M says:

  Pa,Ukrajinski general je ovo vjerovatno dobro predvidio!

 3. Isukrst of evil says:

  Znamo sta ce se desiti :-))) Jeb...ste jeza, doci ce vam u Kijev za 2 dana, NATO vam ne moze pomoci.

  • opet ja says:

   Prema nekim procenama Rusi su u Kijevu za 4-5 sati, a onda kreće raspolućivanje Ukrajine dolinom Dnjepra. Naravno sve vojne efektive bi bile uništene ili blokirane na celoj teritoriji Ukrajine. U slučaju nedajbože ovakve situacije, masa ukrajinskih vojnika bi dezertirala. Opet, nadam se da neće doći do bratoubilačkog rata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *