УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ: Ево шта ће се десити ако заратимо са Русијом

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ: Ево шта ће се десити ако заратимо са Русијом

27 априла 2021

Генерал-потпоручник украјинских Оружаних снага Михаил Забродски сматра да би, у случају сукоба Русије и Украјине, рат био вођен на целој територији Украјине.

„У ракетно-бомбашким ударима, применом ваздушних снага, рат би имао многе заједничке тачке са Операцијом обједињених снага Украјине у Донбасу, али он ће се водити на некој другој територији“, навео је генерал у емисији „Петог канала“.Како сматра Забродски, неће бити јасне линије фронта, цела Украјина ће учествовати у рату.

„Хвала Богу, околности су се тако развијале, да то још увек нисмо доживели“, закључио је генерал.

Михаил Забродски од 2015. године командује Високомобилним десантним војскама Оружаних снага Украјине. Истражни комитет Русије је у септембру 2017. године покренуо кривични поступак против њега због употребе забрањених средстава и метода ратовања.

Ситуација у Донбасу

Сукоб у Донбасу траје већ седам година, у борбама је страдало више од 13 хиљада људи. О решавању ситуације разговара се на састанцима контакт групе у Минску. Стране су усвојиле неколико докумената усмерених на решавање сукоба, али се размена ватре наставља.

Од 27. јула прошле године на снази су и додатне мере за обезбеђивање примирја. Ове мере подразумевају потпуну забрану пуцања, размештања наоружања у насељима и у њиховој близини, офанзивних и извиђачко-диверзантских акција. Осим тога, предвиђена је дисциплинска одговорност за кршење прекида ватре. Наредбе о прекиду ватре које садрже мере за његово одржавање морају бити на снази све док се сукоб не реши у потпуности.

Међутим, од краја фебруара у региону су почеле да се повећавају тензије: ОЕБС извештава о значајном повећању броја кршења прекида ватре, а устаници наводе да Оружане снаге Украјине у гранатирању користе артиљерију. У нападу украјинског дрона на село Александровско 3. априла, погинуло је једно дете. Самопроглашене републике сматрају да Кијев припрема офанзиву великих размера.

KOMENTARI5 коментара

 1. Риста says:

  Твоје деда се тако развијо а не околности. Мош да захвалиш Путину зато што још живите у миру. Бар већином у миру. Дал је то добро или не остаје на Украјинцима да покажу. Да сам ја Путин, те околности се уопште не би развијале. Зато клекни пред њега. Мислим да је генерал-десетару то јасно. Шта му то дође "Генерал-потпоручник"? Јел су Украјинци додали и нижим и вишим официрима и генералско звање? Да ли је исто потпоручник- генерал и генерал-потпоручник? Да буду поноснији, шта ли...? Ја се сећам да су били подофицири од водника до заставника, па нижи официри потпоручници, поручници , капетани и капетани прве класе па виши официри мајор, потпуковник, пуковник и високи официри генерал-мајор, генерал-потпуковник, генерал пуковник и ЂОКА по челу на врху. А за генерал-потпоручника никад чуо.(е, баш сам нашо нашта да губим време. Сад ми мука)

 2. M says:

  Pa,Ukrajinski general je ovo vjerovatno dobro predvidio!

 3. Isukrst of evil says:

  Znamo sta ce se desiti :-))) Jeb...ste jeza, doci ce vam u Kijev za 2 dana, NATO vam ne moze pomoci.

  • opet ja says:

   Prema nekim procenama Rusi su u Kijevu za 4-5 sati, a onda kreće raspolućivanje Ukrajine dolinom Dnjepra. Naravno sve vojne efektive bi bile uništene ili blokirane na celoj teritoriji Ukrajine. U slučaju nedajbože ovakve situacije, masa ukrajinskih vojnika bi dezertirala. Opet, nadam se da neće doći do bratoubilačkog rata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u