UKRAJINSKI GENERAL PRIZNAJE: Snage Novorosije pomerile linije fronta za 20-70 km u svoju korist

UKRAJINSKI GENERAL PRIZNAJE: Snage Novorosije pomerile linije fronta za 20-70 km u svoju korist

18 novembra 2014

opo DNR LNR Donetsk 94Ukrajinski general Nikolaj Malomuž, koji je bio i šef nacionalne obaveštajne službe, saopštio je na brifingu u Kijev u da su snage Donjecke i Lugancke Republike „linije dodira“ sa ukrajinskom armijom na nekim mestima pomerile i 20-30 kilometara u svoju korist.

Na nekim mestima, naglasio je Malomuž, pomeranja su – u odnosu na ono što je zapisano u minskim sporazumima – i do 70 kilometara na štetu Ukrajine.

General Malomuž tvrdi da se armije DNR i LNR spremaju da zauzmu naselja Peski, Avdejevka, Debaljcevo i veliki grad Mariupolj.

Dan ranije je novoizabrani predsednik Donjecke Republike Aleksandar Zaharčenko izjavio da samo granice bivše Donjecke oblasti mogu biti „linija razgraničenja“ i da će DNR – pregovorima ili silom –povratiti Slavjansk, Kramatorsk i Mariupolj.

Ukrajinska vojska juče deset puta prekršila primirje

Na istoku Ukrajine je u toku jučerašnjeg dana više od deset puta prekršen režim prekida vatre. Ima žrtava među civilima.

Zbog stalne artiljerijske vatre u regionu nema gasa u 13 hiljada domova, u obdaništima, školama i bolnicama. Nema ni vode ni struje. u Avdejevki, pored Donjecka, ne radi autobuski i železnički saobraćaj.

U Krasnom Limanu i Dobropolju ne radi poreska inspekcija. U Debaljcevu je zaliha uglja ostalo na svega nekoliko dana.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Enky says:

    ma sredite već jednom te ukre!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *