УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ ПРИЗНАО: Наши дронови не могу против руске одбране

UKRAJINSKI GENERAL PRIZNAO: Naši dronovi ne mogu protiv ruske odbrane

18 juna 2024

Veliki broj ukrajinskih dronova koji stižu na front često ne ispunjavaju svoje zadatke, jer je ruski sistem za elektronsko ratovanje moćan i jer su ruski dronovi moćniji, priznao je general Oružanih snaga Ukrajine.

Rusija je povećala proizvodnju dronova i njene bespilotne letelice su i po kvalitetu i po količini moćnije od ukrajinskih, priznao je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos u intervjuu bivšem poslaniku Rade Borislavu Berjozu.„Veliki broj ukrajinskih dronova koji stižu na front često ne ispunjavaju svoje zadatke, jer je ruski sistem za elektronsko ratovanje moćan i jer su ruski dronovi moćniji. Ako pričamo o njihovoj sposobnosti da se suprotstave ukrajinskom sistemu za elektronsko ratovanje – ovde nije samo pitanje kvantiteta, već i kvaliteta i fleksibilnosti“, rekao je Krivonos.

Proces unapređenja ukrajinskih uređaja usporen je zbog neprofesionalizma i birokratije, dok je ruska industrija prešla na moćnu proizvodnju, naveo je Krivonos.

Prema njegovim rečima, Rusija za samo jedan dan proizvede oko 1200 dronova.

„To je ozbiljan pokazatelj. Setimo se da je pre pola godine taj broj bio negde oko 200, 150 dronova. A onda je taj broj počeo da raste, a i sada raste prilično moćno“, rekao je Krivonos.

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev rekao da je proizvodnja dronova u Rusiji do početka Specijalne vojne operacije bila slabo razvijena, ali da je za vreme borbi na frontu taj problem prevaziđen i da je ruski odbrambeno-industrijski kompleks odoleo izazovu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *