УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ ПРИЗНАО: Наши дронови не могу против руске одбране

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ ПРИЗНАО: Наши дронови не могу против руске одбране

18 јуна 2024

Велики број украјинских дронова који стижу на фронт често не испуњавају своје задатке, јер је руски систем за електронско ратовање моћан и јер су руски дронови моћнији, признао је генерал Оружаних снага Украјине.

Русија је повећала производњу дронова и њене беспилотне летелице су и по квалитету и по количини моћније од украјинских, признао је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос у интервјуу бившем посланику Раде Бориславу Берјозу.„Велики број украјинских дронова који стижу на фронт често не испуњавају своје задатке, јер је руски систем за електронско ратовање моћан и јер су руски дронови моћнији. Ако причамо о њиховој способности да се супротставе украјинском систему за електронско ратовање – овде није само питање квантитета, већ и квалитета и флексибилности“, рекао је Кривонос.

Процес унапређења украјинских уређаја успорен је због непрофесионализма и бирократије, док је руска индустрија прешла на моћну производњу, навео је Кривонос.

Према његовим речима, Русија за само један дан произведе око 1200 дронова.

„То је озбиљан показатељ. Сетимо се да је пре пола године тај број био негде око 200, 150 дронова. А онда је тај број почео да расте, а и сада расте прилично моћно“, рекао је Кривонос.

Раније је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев рекао да је производња дронова у Русији до почетка Специјалне војне операције била слабо развијена, али да је за време борби на фронту тај проблем превазиђен и да је руски одбрамбено-индустријски комплекс одолео изазову.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u