УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ ЗАКУКАО: „Пројекат Новорусија“ није завршен, ИЗГУБИЋЕМО ЈОШ ШЕСТ РЕГИЈА

UKRAJINSKI GENERAL ZAKUKAO: „Projekat Novorusija“ nije završen, IZGUBIĆEMO JOŠ ŠEST REGIJA

28 decembra 2020

UKRAJINA će izgubiti teritorije još šest svojih regiona, izjavio je bivši šef policije Krima, bivši gubernator Luganske i Zakarpatske oblasti – general Genadij Moskalj.

U intervjuu YouTube tv-kanalu „Apostrof“ ocenio je da „Projekat Novorosija“ još „nije skinut sa dnevnog reda“.Podsetio je da Novorosija uključuje oblasti Ukrajine čiji su administrativni centri Harkov, Dnepropetrovsk, Odesa, Zaporožje, Nikolaev i Herson.

„Na Projekat Novorosija nije stavljena tačka. A svi pogrešno misle da jeste“, upozorio je svoje Moskalj.

Ukrajina je prethodnih dana utvrdila koncept ekonomskog razvoja Donjecke i Luganske oblasti za period do 2030. godine. Sa merama za podsticanje investicija.

Želi da u dve faze „ponovo pokrene“ ekonomiju Donbasa.

Druga faza realizacije `koncepta` računa sa vraćanjem Donjecke i Luganske Narodne Republike pod vlast Kijeva.

Obe republike su danas faktički nezavisne i sve se više ekonomski integrišu sa Rusijom.

KOMENTARI7 komentara

 1. Rista says:

  Šta ima da izgubite? Ništa to nije tamo neka ukrajina, osim kao neki region, kao Šumadija ili slično. Ni vi niste vaši, nego ste pokatoličeni Rusi. Mada bi bilo dobro da vas Rusi postave gde vam mesto, daju vam malo zemlje i puste potpuno u zagrljaj Zapada. Nestaćete pre nego shvatite tako da Rusi ne moraju da prljaju ruke. To što danas još uvek zovete ukrajina, postoji samo zahvaljujući Rusima, inače bi ste nestali već sa lica zemlje. Ne mislite kojim slučajem da je Zapad zaljubljen u vašu lepotu? Samo se bez veze napinjem a većina Ukrajinaca već zna gde treba da se okrenu. A ni ostali preletački narodi više nemaju krila. Odneo im zapadni vetar. I pragmatizam sa demokratijom. Svi ćete vi uskoro pod jedan krov što bi bio i red.

 2. persida says:

  Ovaj bi za deset dolara prodao i stare gace.

 3. Ramonda Serbika says:

  Kijevska Rusija - to je Kosovo i Metohija za Rusiju.

  • Peter says:

   Samo sto rusija nije srbija

  • Vjatič says:

   Ukri će "izgubiti" ono što nikad nisu ni imali-Rusku zemlju. To što im je evropska katolička Vatikanija poklonila tudju zemlju, pomoću komunista, masona,i dr. belosvetskih mešetara, Ruse ne obavezuje. Oni znaju gde je zemlja, natopljena krvlju predaka. I ne daju, ko neki.

 4. Archelay says:

  Zapad se jos sluzi formulom EPP(ako prodze,prodze)i "Demokratijom"kao polzno opravdanje.A ko ce snositi posledice,onda je"Pedro kriv zbog cega ce i dobiti i uze oko vrata".Da nisu Ukrajinci naseli na njihov trik danas bi ziveli normalno ako ne i bolje od pre ratnog vremena.Imali bi Krima,dobijali bi naftu i gasa po ruskim cenama i povratili primat u svetu po prizvodnju surovih metala.Ovako ostala im je titula uteha da imaju najlepsih zena na svetu.

 5. Milan says:

  Ova kuknjava i ratna prdnjava ukrajinskog generala da li ima podršku na Zapadu (EU + SAD + NATO), posebno sada pred skori dolazak Bajdena na vlast u SAD? U Kijevu odsad sigurno puno više očekuju. Šta je sa Zapadom? Podsećam na svežu izjavu Hajko Masa šefa nemačke diplomatije: Nemačka nema nameru da promeni pristup prema gasovodu „Severni tok 2“ ni nakon inauguracije Džoa Bajdena za predsednika SAD. „Federalna vlada neće promeniti odnos prema Severnom toku 2. Ne možemo govoriti o evropskom suverenitetu, ako u budućnosti budemo radili samo ono što želi Vašington“. On je dodao da će Nemačka i SAD i dalje imati nesuglasice po jednom broju pitanja, ali je važno da obe strane vode „zajedničku politiku“ po glavnim strateškim pitanjima. ŠTA SU NJIHOVA GLAVNA STRATEŠKA PITANJA? Sprovodjenje kovid diktature nad stanovništvom u interesu najbogatijih i dalje širenje NATO-a i EU na istok i na jug. Na istoku: Moldavija, Ukrajina, Belorusija i ako još šta napecaju. Na jugu Zapadni Balkan > Srpska i Srbija, itd. Nemačka već duže vreme radi veoma dvolično, svoje interese štiti od SAD-a, a kao kompenzaciju nudi zajednički strateški napad (propagandni, ekonomski i vojni) na neke druge države, posebno one u blizini granica Rusije na postsovjetskom prostoru i na Balkanu, itd. Videli smo kako je Nemačka priznala Huana Gvajdo za predsednika Venecuele, to znači da Nemačka igraće svesrdno u interesu SAD i na nekom drugom prostoru, bilo gde širom sveta. Nemačka svoje interese čuva, zauzvrat napada razne druge zemlje, čak i Rusiju bez obzira što će imati koristi od uvoza ruskog gasa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *