УКРАЈИНСКИ ХОРОР У БАХМУТУ: Кијев из пропагандних разлога држи војску у кркљанцу

UKRAJINSKI HOROR U BAHMUTU: Kijev iz propagandnih razloga drži vojsku u krkljancu

9 maja 2023

Priča se naširoko da Ukrajinci pripremaju ofanzivu, međutim njihovi rezultati se baš i ne vide na nekom širem frontu, tvrdi potpukovnik KOS-a u penziji Ljuban Karan.

– Sve je do sada bilo orjentisano prema tom Bahmutu i izveštaji sa fronta su bili vezani samo za Bahmut, kao da je Bahmut nešto izuzetno važno, a ustvari je Bahmut samo jedan segment fronta koji je ruska strana iskoristila da drži ukrajinsku vojsku u okruženju i da ih dovede u situaciju da ratuju u najnepovoljnijim uslovima, a to je okruženje. Ukrajinska snaga tamo gubi mnogo vojnika, po meni nepotrebno – kazao je Karan u emisiji „Aktuelnosti“ na TV Happy.Niko ko je obučen vojnički dobro, ne bi držao vojnike u okruženju, on bi ih povukao i onda bi bio ravnopravan u tom nekom sukobu sa drugom stranom, tvrdi on.

– Oni iz nekih propagandnih razloga drže vojsku u tom krkljancu – konstatuje Karan.

(Alo)

KOMENTARI2 komentara

  1. Beli Orao says:

    Troše i zadnjeg vojnika po nalogu zapada tj. do zadnjeg Ukrainca.

  2. Kulak says:

    Banderovski šovinisti iz Kijeva odlučili su od ruskojezičnog grada Bahmuta koji nema osobito veliku stratešku važnost napraviti nekakav simbol ili mit. Znamo da su šovinistima mitovi i simboli važniji od neoborivih činjenica. Znaju to i Rusi pa su banderovce namamili da dovoze hiljade i hiljade neobučenih vojnika u mašinu za mlevenje mesa u Bahmutu. Rusi ih tamo uredno uništavaju, pa se pokazalo da u ratu nije bitno samo neprekidno teritorijalno napredovanje. Često je još važnije masovno uništavati neprijateljsku živu silu. Rusi trenutno rade upravo to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *