УКРАЈИНСКИ КОМАНДАНТ О ПРОРУСКИМ СНАГАМА: Ударили су нас толиком силином да су се и ровови тресли

UKRAJINSKI KOMANDANT O PRORUSKIM SNAGAMA: Udarili su nas tolikom silinom da su se i rovovi tresli

21 februara 2015

debeljcevo24553436Dva dana nakon dogovorenog primirja, proruski pobunjenici zauzeli su Debaljcevo, jednu od strateški najvažnijih tačaka u istočnoj Ukrajini. Tom prilikom je više od 8 hiljada ukrajinskih vojnika primorano na beg.

Ono zbog čega je Debaljcevo toliko bitno je njegov položaj, s obzirom da se nalazi na pola puta između dva ključna grada pod kontrolom proruskih snaga, Donjecka i Luganska.

Nakon dva dana borbi, ukrajinski vojnici su jednostavno bili nadjačani i primorani na povlačenje, čime su proruskim pobunjenicima faktički prepustili poslednju tačku otpora na istoku zemlje.

Poručnik Juri Brekarija izjavio je za „Volstrit Džurnal“ da su vojnici pod njegovom komandom u Debaljcevu „živeli kao hobiti“, i krili se u rovovima u kojima su provodili maltene sve vreme.

Bilo je samo pitanje kada će nas Rusi sravniti sa zemljom. Udarili su na nas tolikom silinom da su se i rovovi tresli – priznao je poručnik.

Vojnik Igor Nekrasov rekao je britanskom „Gardijanu“ da je borba u Debaljcevu „bila poput ludnice“.

– Iznenadili su nas u pola noći, pucali su nasumice, samo da bi nas držali budnima. Radili su to čitave noći. Ujutru su krenuli sa napadima, u talasima. I tako tri nedelje – izjavio je vojnik.

– Rusi su nas jednostavno nadjačali na svakom polju, i moram priznati da smo imali sreće što smo izvukli živu glavu – možda je i najbolje opisao odnos snaga u Debaljcevu poručnik Brekarija.

KOMENTARI3 komentara

  1. pravda says:

    Bravo udrite Ukre i NATO fasiste Zivela LNR i DNR

  2. iridium says:

    Sta su tebi "Ukre" ucinili gjubre jedno fasisticko.Zar ne vidis da Pravoslavni brat na brata jurisa. Kad si tako hrabar i ako ista imas u gacama sto ne uzmes stvar u svoje ruke pa pogji na NATO prostacino jedna huskacka. Od takvih ko ti nas ke narod ostati Balkanska crna rupa na karti sveta, fasisto jedan!

  3. Svetislav says:

    Nisi u pravu iridum. Ruska Pravoslavna Crkva je jedina Pravoslavna Crkva tamo, a ostalo su pripadnici Ukrajinske nepriznate pravoslavne zajednice nastale za vreme komunizma kao i tzv. Makedonska ili Crnogorska zajednica. Sve su nastale za vreme komunistickih ubica. Veoma mali deo su Ukrajinski unijati i rimokatolici koji su bili najveci nacisti i ubice za vreme drugog svetskog rata kao i hrvatske ustase kod nas. Sve su one imale za cilj da razbiju Srpsku i Rusku Pravoslavnu Crkvu. Istina je jedino da je to vecina Pravoslavnog naroda i da ih dele i cepaju i teraju da ratuju medjusobno, dok se zapad zadovoljno smeje. Znaci i fasizam i komunizam su imali zajednicki cilj, samo razlicitim sredstvima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *