УКРАЈИНСКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ: Амерички бомбардери могу да избегну С-400 и „гранатирају“ Сибир

UKRAJINSKI MEDIJI TVRDE: Američki bombarderi mogu da izbegnu S-400 i „granatiraju“ Sibir

8 juna 2020

Strateški bombarderi B-52H „Stratofortres“ američkog ratnog vazduhoplovstva u stanju su da „napadnu“ Rusiju koristeći raketno naoružanje bez ulaska aviona u vazdušni prostor koji kontoliše protivavionski raketni sistem S-400 „Trijumf“, navodi ukrajinska konsultantska kompanija „Difens ekspres“.

Na taj način je kompanija prokomentarisala nedavni let američkih letelica iznad Arktika u blizini granice sa Rusijom.Prema navođenju „Difens ekspresa“, domet lansiranja krstarećih raketa ugrađenih u letelicu može da iznosi od 980 do preko 1200 kilometara. Portal podseća da ruski sistem S-400 ima domet detekcije meta 600 kilometara.

„To je dovoljno za napad na glavne strateške objekte Rusije na Arktiku i delu Sibira“, tvrdi „Difens ekspres“.

U tekstu se ističe da se radi o ruskim arktičkim vojnim bazama, kao i o infrastrukturi Severnog morskog puta koji obezbeđuje funkcionisanje čitavih regiona i značajan deo ekonomije zemlje.

„Ovo je već druga epizoda demonstracije sposobnosti američke strateške avijacije za Kremlj u podslednjih nekoliko dana“, smatra kompanija.

Ranije je „Difens ekspres“ naveo da ukrajinske vlasti koriste zapadne svemirske letelice za praćenje aktivnosti Rusije na Krimu.

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    Ako ko zna,to su Ukrajinci!

  2. VRSK says:

    Javili Ukropi ispričali šta su sanjali.

  3. persida says:

    I moja baba moze da zameni Trampa, samo nema vremena, trenutno strika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *