UKRAJINSKI NOVINAR OTKRIO: Kijev i Vašington lažu da u zoni pada MH17 nije bilo sistema „BUK“

UKRAJINSKI NOVINAR OTKRIO: Kijev i Vašington lažu da u zoni pada MH17 nije bilo sistema „BUK“

28 jula 2014

buk_c132Poznati ukrajinski novinar Anatolij Šarij uterao je – povodom tragedije malezijskog Boinga 777 – u laž i kijevske vlasti i zvanični Vašington zajedno sa američkim specijalnim službama.

Kijev i Vašington složno su tvrdili i tvrde da su malezijski avion oborile snage Donjecke republike raketnim sistemom „Buk“, a da ukrajinska armija sa tom katastrofom, koja je odnela živote bezmalo 300 nevinih ljudi, nema ništa. I zato što je sama raketa navodno ispaljena sa teritorije pod kontrolom „separatista“. I zato što ukrajinskih raketnih sistema „Buk“ nije ni bilo u blizini mesta na koje je pao oboreni avion.

A Šarij je postavio u internet video-snimak ukrajinske vojne televizije od 16. jula uveče. Postavljenog, dakle: dan uoči obaranja malezijskog Boinga 777.

Za one koji ne znaju ruski: Šarij na samom početku govori da on – ni inače, a ni kadrovima koji slede – nije dodao ništa i da ništa i ne ocenjuje, čak sugeriše svojim gledaocima da zaključke izvedu sami.

Šarij odmah potom naglašava da film nije snimila ruska Federalna služba bezbednosti, već da ga je on „skinuo“ sa sajta ukrajinske vojne televizije.

U naredne dve rečenice podvlači: da su Ukrajinci svoj film, koji svedoči o borbenom dežurstvu sistema „Buk“ u „zoni ATO“ (antitetorističke operacije), plasirali 16. jula uveče. To jest: dan uoči obaranja Boinga 777.

Šarij dalje ukazuje svojim gledaocima šta je šta na kadrovima koji slede.

Prvo im (to isto pokazuje i crvena strelica) predočava: evo, ovo je sistem „Buk“.

Zatim: a ovo je radar od otkrivanje ciljeva „Kupol“ (preko snimka je titlovano preciziranje da to jeste „Bukov“ radar, ali da nije „Kupol“).

Šarij dodatno ukazuje (u istoj funkciji je nova crvena strelica) na platformu kojom je „Buk“ dovezen, ističući da se ti sistemi obično tako ne prevoze, ali da je ukrajinska strana više puta demonstrirala upravo tu platformu.

Ovo je sve, ali više nego dovoljno za efektno uterivanje u laž.

Na odjavnoj špici su reči koje znače: smem da se kladim da ukrajinska armija original ovog kratkog filma, snimljenog dan uoči katastrofe, nikada neće pokazati…

KOMENTARIJedan komentar

  1. stelen says:

    Naravno malo pomalo istina izlazi na videlo. Najveci ljudski zlotvori (zapadni) kojima nista nije sveto, su vrlo nevesto inscenirali obaranje maleziskog aviona optuzujuci nasu bracu Ruse, a njihovi potezi i insceniranja su nama iz nedavne proslosti vrlo dobro poznati (markale, Racak itd.)Naravno da oni ne prezaju ni pred kakvim zlocinackom radnjama da bi ostvarili svoje ekspanzionisticke ciljeve a sve u zelji da budu jedini gospodari sveta ali se nadam da ce i njima doci maca na vratanca i da ce platiti za sve zlocine koje su ucinili ovom covecanstvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *