УКРАЈИНСКИ ОФИЦИРИ ПРИЗНАЛИ СВЕ: Ситуација на фронту је катастрофална

UKRAJINSKI OFICIRI PRIZNALI SVE: Situacija na frontu je katastrofalna

4 decembra 2023

Ukrajinski vojni činovnici priznaju uoči dolaska zime da je sukob u toj zemlji zašao u ćorsokak, piše list „Vašington post“.

„S dolaskom zime, kada se linija fronta ledi na licu mesta, najviše rangirani vojni činovici Ukrajine priznaju da je rat zašao u ćorsokak“, navodi list.Prema pisanju lista, borbeni duh ukrajinskih snaga duž celog fronta opada i oseća se neizvesnost.

Početkom godine odlučnost Zapada je, kako navodi „Vašington post“, bila na vrhuncu, ukrajinska vojska je bila samouverena, a predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je predskazivao pobedu na svim frontovima. Sada je situacija potpuno drugačija.

„Sada na svim frontovima vlada neizvesnost. Borbeni duh u Ukrajini slabi. Pažnja međunarodne zajednice prebacila se na Bliski istok“, piše list i dodaje da je i među pristalicama Ukrajine sve manja politička želja za uvlačenjem u riskantan posao.

List navodi da su se na gotovo svakom delu fronta očekivanja Kijeva mimoišla s rezultatima.

Nekoliko važnih elemenata uticalo je na planiranje kontraofanzive, a njeni rezultati su posledica, kako navodi list, pogrešnom računicom SAD o mogućnosti brzog prilagođavanja ukrajinskih snaga zapadnom modelu ratovanja.

Vašington se, prema oceni lista, naročito preračunao jer nije dostavio Kijevu vazdušne snage, koje su „neodvojivi deo savremenih oružanih snaga“.

Ranije je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni u intervjuu za britanski list „Ekonomist“ priznao da je situacija na frontu zašla u ćorsokak i da „najverovatnije, neće biti dubokog i lepog prodora“ ukrajinskih snaga. Prema njegovim rečima, ukrajinske snage bi, prema NATO udžbenicima, već trebalo da ratuju na Krimu.

KOMENTARI2 komentara

  1. da da says:

    Glupi nacisti sami priznaju koliko su glupavi.Ratovaće ako pomoć dolazi u neograničenim količinama,znači tenkovi,transporteri,helikopteri,artiljerija,municija,uniforme,pare,hrana i sve što treba,ali samo u neograničenim količinama,da se zna.Sve manje od toga ništa ne pomaže,hahaha.Mala grupa šestokrakih preuzela državu sa 40 miliona ljudi i satire ih iz dana u dan,do kraja.Nažalost možda mora tako,da bi došli pameti,ali to je preskupa cena.

  2. 1 mnooogo dobar ćo'ek says:

    ma ne,dobro vam ide, samo gas, Moskva jos malo sto nije pala🤣🤣🤣

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *