УКРАЈИНСКИ ПОЛИТИЧАР ПРЕТИ СРБИЈИ: „Ако треба и војска!“

UKRAJINSKI POLITIČAR PRETI SRBIJI: „Ako treba i vojska!“

9 avgusta 2022

Poslanik u parlamentu Ukrajine Aleksij Gončarenko izjavio je da se skupština još nije sastala da bi raspravljala o nacrtu rezolucije u vezi sa nezavisnošću KiM.

Kako prenosi Kljan Kosova, on je u toj rezoluciji pozvao da se prizna nezavisnost Kosova. Poslanik partije Evropska solidarnost, stranke bivšeg predsednika Petra Porošenka, kaže da u principu njegova ideja nailazi na podršku i da je jedna od javnih tema o kojima se najviše razgovara u Ukrajini.„Pre 24. februara neki su govorili da ako Ukrajina prihvati Kosovo, onda Rusija može da opravda ono što se dešavalo na Krimu i Donbasu. Ali posle 24. februara ceo svet je već shvatio da je to samo invazija na Rusiju a ne prava volja naroda. Mislim da je došlo vreme da Ukrajina prizna Kosovo“, rekao je Gončarenko.

On je rekao da Ukrajina treba da podrži tzv. Kosovo, možda čak i vojno ako treba, a da je zbog toga dobio i pretnje Srba.

„Ali još nije kasno za mene, Rusi su do sada planirali da me ubiju dva puta, a jednom da me kidnapuju. Dakle, ove pretnje jednostavno nisu ništa“, rekao je Gončarenko.

Gončarenko dodaje da poređenje slučaja proglašenja nezavisnosti Kosova od strane Moskve služi da bi opravdala „okupaciju ukrajinskih teritorija“.

„Generalno, Srbija se ponaša kao Putinovo oruđe, tako da ovo nije velika stvar. Ceo svet uviđa i vidi da se na našu zemlju dešava jasna invazija, čiji je deo okupiran i tamo se vrši genocid. Dakle, situacija u našoj zemlji nije ista kao na Kosovu“, dodao je poslanik koji je za Kljan Kosova govorio iz Odese, gde živi sa porodicom.

KOMENTARI3 komentara

 1. padre says:

  Kako se samo razbacuju sa tim celim svetom!

 2. Luka says:

  Ovaj decko a jako sĺabo pamcenje. Zaboravio je sva one granate i ďesetinnee hiljada poginulih civila A zabotavio si i kako je mali gmaz zelenski dovukao gomilu oklopnih vozila i tenkica i igrao se sa njima (brm brm) preteci i nuklearnim bombicama (buuuum). I da. Da ne zaboravimo. Rusi ne sprovode genocid Gmazova nacisticka horda to cini uz pompezne najave kao ka se spremaju da ucine podvig vredan postovanja.

  • Strsljen 21 says:

   Majmun...i treba da Vas pocepaju da vas nema ni za seme. Mrs SVE JE RUSIJA SAMO JE KOSOVO SRBIJA!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *