UKRAJINSKI POSLANIK PRETI RUSIJI: Ispijaćemo pivo na ruševinama Kremlja

UKRAJINSKI POSLANIK PRETI RUSIJI: Ispijaćemo pivo na ruševinama Kremlja

2 novembra 2014

Yuriy bereza 43Lider ukrajinskog dobrovoljačkog bataljona „Dnjepr-1“ Jurij Bereza, koji je od nedavno i poslanik Rade, u jednoj današnjoj TV emisiji izjavio je kako postoje snage spremne da napadnu Rusku Federaciju.

„Danas smo spremni ne samo da branimo Ukrajinu već i da napadnemo Rusku Federaciju, prodremo u nju izviđačkim odeljenjima i grupama za sabotažu“ rekao je Jurij Bereza u emisiji „Šuster uživo“, nakon čega ga je domaćih emisije isključio iz programa, uz objašnjenje da takve izjave „uznemiruju građane“, prenosi Raša tudej.

Bereza je nedavno kritikovan u medijima nakon izveštaja da je pobegao iz žestokih borbi u blizini grada Ilovajska, ostavljajući svoje dobrovoljce. U tim sukobima opkoljene ukrajinske snage su, kako je naknadno objavljeno, imale na stotine žrtava.

Nakon te epizode, Bereza se ipak hvalio „kako će ispijati pivo na ruševinama Kremlja“, dok je nakon parlamentarnih izbora u susretu sa građanima jednog ukrajinskog grada izneo nameru da postane novi ukrajinski ministar odbrane.

Berezin dobrovoljački bataljon je, inače, jedna od desetina jedinica koje su ove godine formirali aktivisti s Majdana i ultranacionalisti Desnog sektora. Te jedinice su, prema nekim izveštajima, asistirajući ukrajinskoj vojsci na istoku zemlje pribegavale veoma surovim metodama.

KOMENTARIJedan komentar

  1. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su......... says:

    A MI ĆEMO DA ISPIJAMO RUSKU VOTKU I SRPSKU RADŽU U OSLOBOĐENOM HARKOVU,ODESI,NIKOLAJEVSKU,ZAPOROŽJU,HERSONU I NA KRAJU ĆEMO DOPALIMO MORAVAC NA SRED KIJEVA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *