УKРАЈИНСKИ ПРЕДСЕДНИK СПРЕМАН НА РАТ СА РУСИЈОМ! Ако затреба сви ћемо се борити, мобилисаћемо и мушкарце и жене

УKРАЈИНСKИ ПРЕДСЕДНИK СПРЕМАН НА РАТ СА РУСИЈОМ! Ако затреба сви ћемо се борити, мобилисаћемо и мушкарце и жене

26 децембра 2020

Председник Украјине Владимир Зеленски у интервјуу за украјински лист „Фокус“ рекао је да је спреман да ратује у случају „напада“ Русије са Kрима.

– Не желим чак на то ни да помислим. Ја сам против тога. Надајмо се да је то немогуће. У супротном то ће бити велики рат. Нећемо отићи, сви ћемо се борити, сви ће бити мобилисани и мушкарци и жене – рекао је украјински председник.Према његовим речима, ситуација би била веома тешка за Украјинце а Русија је тога свесна.

Раније је на украјинској телевизији „Прјамој“ доктор социјалне економије Зиновиј Свереда изјавио да Украјина, да би заштитила своје интересе, између осталог, треба да дигне у ваздух Kерчки мост и приреди руској флоти „нови Перл Харбор“.

Kрим је ушао у састав Русије у марту 2014. године, након референдума одржаног после државног преврата у Kијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Kрим и 95,6 одсто гласача Севастопоља. Украјина и даље сматра Kрим својом привремено окупираном територијом. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Kрима је затворено.

KOMENTARI15 коментара

 1. šiško says:

  Zelenskom bi bolje bilo da inicira susret sa ruskim političkim vrhom (s bilo kim ko hoće da ga primi) i da pokuša da lepim reši problem ukrajine. Pritom mora da bude svestan koliko nepravdi i zla je ukrajinski režim naneo ukrajinskim Rusima i da to mora da im se nekako nadoknadi. Rusi jesu teški kao protivnici, ali je zato vrlo lako dogovoriti se sa njima, jer su razumni i dobronamerni. Oni nemaju nameru da unište ukrajinu, oni nisu kao zapad koji je svesno i namerno uništavao i uništava Srbiju. Da smo mi bili takve sreće, sve probleme bismo rešili za jedan dan za pregovaračkim stolom. Budi, ukrajino, zahvalna Bogu što vam je dao tako dobronamernog suseda i "protivnika". Pokaži, ukrajino, malo dobre volje, pa će ceo tvoj narod odahnuti. Prestani da misliš i pričaš o ratu, jer Rusima rat nije ni na kraj pameti. Oni će sve svoje ciljeve ostvariti i bez rata. Ukrajina je ta koja gubi u ovom iscrpljivanju. Pregovarajte sa Rusima, oni su dobar i pošten svet koji drži reč i poštuje suprotnu stranu. Napustite već jednom zapadne interese, jer njihov mali, podlački interes vi plaćate skupo, životima svojih sinova i gubitkom resursa. U pamet se ukrajino, sestro!

  • BlaJov says:

   Svaka čast za komentar,potpisujem !

 2. Miraš says:

  Ovaj glumac kao da se opet odlično ludira. A zapravo rasteraće Ukrajince iz Ukrajine. To će postići sa izjavom "u slučaju napada Rusije sa Krima ... to će biti veliki rat. Nećemo otići, svi ćemo se boriti, svi će biti mobilisani i muškarci i žene."

 3. 1389 says:

  ...zbrisaće vas Rusi sa mape...

 4. Miraš says:

  Brinu podli "junaci" iz susedstva šta će sve Rusija doneti na njen Krim. Oni bi da preseku vezu kojom "roba" stiže dizanjem u vazduh Kerčkog mosta. Zašto toliko brinu? ZNAJU DA IM NE PRIPADA NI OVO ŠTO SAD IMAJU (bez Krima ) Donbasa) jer značajan deo teritorija današnje Ukrajine stvorila je ruska imperatorka Katarina velika. Na Zapadu Ukrajine je ostvarila proširenja deobom Reči pospolitaje (federacija Kraljevstvo Poljska i kneževine Litvanije) izmedju Rusije, Pruske i Austrije. Zatim na drugoj strani ratujući protv Osmanskog carstva osvojila je Krim i severnu obalu Crngo mora, kao i druge teritorije koje ne pripadaju danšanjoj Ukrajini. Današnji ukrajinci su gotovani paraziti na teritoriji koju je uglavnom stvarala Rusija. Imaju kompleks parazita, zato ujedaju.

 5. da da says:

  Laže,ne bi se borili svi,jer pola naroda je rusko,a pola naravno neće da izgubi glavu,ali zato nacisti hoće i to do zadnjeg,mislim u prvom naletu,kasnije i oni nadođu,da ne vredi gubiti glavu bez veze,i ovako su nacisti zauzeli ukrajinu i niko ne galami,drže pozicije,leba bez motike,njima super.kakav bre rat.sve uzmi,ali pozicije ne diraj.

 6. Риста says:

  Мрачан поглед. Ј.еботе, које глупаве изјаве! Па тако нешто безвезно чак ни Вучић, па чак ни Тадић нису никад изјавили. Чак ни Риста није никад тако нешто лупио. Кад бих питао "Ко ти дрма кавез" не би било потковано. Украјина више и нема кавез. Тренутно Украјина постоји само као отпад на инфицираном терену коме нико не прилази а сви гледају да побегну са њега. Јадни ти људи, шта им направише господа са Запада а главна и најпрофитабилнија индустрија им камата од проласка руских гасова за Европу. Нису једина мртва држава данас. Ту спадају и Сирија, Авганистан, Сомалија, Србија, Иран, Јапан, Грузија, Ирак, Хрватска, БиХ, Македонија, Пакистан, Грчка, Монголија, Албанија, Северна Кореја, Бугарска, Румунија, Пољска, Шпанија, Индија, Јерменија, Аргентина, Мексико, Нигерија и пола Африке, Египат и...две трећине света бре. Није више од две трећине само захваљујући Русији и њеној величини, иначе да није Русије било би девет десетина беде. А и у Русији је бар четвртина беда, у Кини пола Кине беда, у Америци бар четвртина беде која купује бензин за распадне шевролете за пар долара кад их има а најчешће их нема...Недавно, нема неколико дана, гледао сам онај прилог о Румунији, најсиромашнијој отпадној држави Европе и изненадио се. Која је то беда и сиромаштво, да не поверујеш. Западна емисија а криве Чаушескуа за то сиромаштво...опет да не поверујеш. Румунима још увек испирају мозгове са Чаушескуом. А тај живео у прошлом веку а баш тада Румунија није имала ни динар дуга. Била богатија од Титове Југославије за целих ондашњих 18 милијарди долара. Данас на свету има само пешес држава које су способне да ратују и победе. Све остало отпад. А кад хоће да нас одушеве неким напретком, онда нас дриблају и сервирају неке шарене центре градова, вазне са шарено цвеће, монголски стубови на оперским кућама и ти мислиш - У бреее, ал су богати. Ко нам то урадијо? Па Риста није сигурно. Нисам жалостан због прошлости, жалостан сам због будућности у коју смо ушли ко у пољски клозет. Ретко себи дозвољавам овако реално песимистички поглед у наше животе, па чак ни сада нисам одвијо ни десети део црног на овој нашој планети. Не одвија ми се. Овај украјинац ме мало ражалостио и незнаш ко се сада јадније осећа. Он или ја.

 7. doktrina soka says:

  Ukrajina ce u rat i musko i zensko,a sta ce sa decom,moze jedino da ih proda,sta bi sa onom decom u hotelu od majki surogata,kada je ono nastao look daun,ta deca sada imaju 1g?

 8. I Love persida says:

  Znate Zelenskog? On nikada nije bio političar već zabavljač komičar, nešto kao naš Čkalja iz mlađih dana, nekada su ukrajinci bili sastavni deo ruskih respublik, Rusija je njima i dozvolila samostalnost zbog potencijala sopstvenog razvoja, znate već kako je Gorbačov slušao ameriku i rasturio sovjetski sojuz, samo zato da bi amerika investirala u rusiju huškajući je protiv Rusije, to isto pokušavaju i sa Belorusijom, Srbijom i svakom pro ili ne pro ruskom zemljom kao ujedinjeni anti-ruski savez.

 9. petar says:

  mislili ste da prodate krim, tj sevastopolj natou. yalim slucaj to je nemoguce.nikada nije bio ukrajinski vec ya vreme hruscova - ukrajinca, zbog administrativnih ogranicenja dat pod uparvu ukrajini. raspad sssr vracen u sastva ruske federacije gde bio od carske rusije

 10. uddu says:

  Nisam znao da i ukrajinci imaju svog Vu...(ne smem da mu pominjem ime) !

 11. Beli Orao says:

  То је за дневну употребу , он нема с ким ићи у рат и он то одлично зна ! Можда тражи нови кредит од ЕУ ?......

 12. M says:

  Da Rusija napadne Ukrajinu s Krima?!?Prvo,ako Rusija napadne Ukrajinu direktno,onda to neće biti samo s Krima,nego s više pravaca!Drugo,da Rusija direktno napadne Ukrajinu,mora za to imati veoma jaki razlog,odnosno Ukrajina mora dati veoma jaki povod za to!Jer ovako,Rusija nema prevelikog razloga ući u Ukrajinu i onda se trošiti i na Ukrajinskom ekonomskom oporavku,imaju dovoljno nevolja i sami!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u