УKРАЈИНСKИ ПРЕДСЕДНИK СПРЕМАН НА РАТ СА РУСИЈОМ! Ако затреба сви ћемо се борити, мобилисаћемо и мушкарце и жене

UKRAJINSKI PREDSEDNIK SPREMAN NA RAT SA RUSIJOM! Ako zatreba svi ćemo se boriti, mobilisaćemo i muškarce i žene

26 decembra 2020

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u intervjuu za ukrajinski list „Fokus“ rekao je da je spreman da ratuje u slučaju „napada“ Rusije sa Krima.

– Ne želim čak na to ni da pomislim. Ja sam protiv toga. Nadajmo se da je to nemoguće. U suprotnom to će biti veliki rat. Nećemo otići, svi ćemo se boriti, svi će biti mobilisani i muškarci i žene – rekao je ukrajinski predsednik.Prema njegovim rečima, situacija bi bila veoma teška za Ukrajince a Rusija je toga svesna.

Ranije je na ukrajinskoj televiziji „Prjamoj“ doktor socijalne ekonomije Zinovij Svereda izjavio da Ukrajina, da bi zaštitila svoje interese, između ostalog, treba da digne u vazduh Kerčki most i priredi ruskoj floti „novi Perl Harbor“.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

KOMENTARI15 komentara

 1. šiško says:

  Zelenskom bi bolje bilo da inicira susret sa ruskim političkim vrhom (s bilo kim ko hoće da ga primi) i da pokuša da lepim reši problem ukrajine. Pritom mora da bude svestan koliko nepravdi i zla je ukrajinski režim naneo ukrajinskim Rusima i da to mora da im se nekako nadoknadi. Rusi jesu teški kao protivnici, ali je zato vrlo lako dogovoriti se sa njima, jer su razumni i dobronamerni. Oni nemaju nameru da unište ukrajinu, oni nisu kao zapad koji je svesno i namerno uništavao i uništava Srbiju. Da smo mi bili takve sreće, sve probleme bismo rešili za jedan dan za pregovaračkim stolom. Budi, ukrajino, zahvalna Bogu što vam je dao tako dobronamernog suseda i "protivnika". Pokaži, ukrajino, malo dobre volje, pa će ceo tvoj narod odahnuti. Prestani da misliš i pričaš o ratu, jer Rusima rat nije ni na kraj pameti. Oni će sve svoje ciljeve ostvariti i bez rata. Ukrajina je ta koja gubi u ovom iscrpljivanju. Pregovarajte sa Rusima, oni su dobar i pošten svet koji drži reč i poštuje suprotnu stranu. Napustite već jednom zapadne interese, jer njihov mali, podlački interes vi plaćate skupo, životima svojih sinova i gubitkom resursa. U pamet se ukrajino, sestro!

  • BlaJov says:

   Svaka čast za komentar,potpisujem !

 2. Miraš says:

  Ovaj glumac kao da se opet odlično ludira. A zapravo rasteraće Ukrajince iz Ukrajine. To će postići sa izjavom "u slučaju napada Rusije sa Krima ... to će biti veliki rat. Nećemo otići, svi ćemo se boriti, svi će biti mobilisani i muškarci i žene."

 3. 1389 says:

  ...zbrisaće vas Rusi sa mape...

 4. Miraš says:

  Brinu podli "junaci" iz susedstva šta će sve Rusija doneti na njen Krim. Oni bi da preseku vezu kojom "roba" stiže dizanjem u vazduh Kerčkog mosta. Zašto toliko brinu? ZNAJU DA IM NE PRIPADA NI OVO ŠTO SAD IMAJU (bez Krima ) Donbasa) jer značajan deo teritorija današnje Ukrajine stvorila je ruska imperatorka Katarina velika. Na Zapadu Ukrajine je ostvarila proširenja deobom Reči pospolitaje (federacija Kraljevstvo Poljska i kneževine Litvanije) izmedju Rusije, Pruske i Austrije. Zatim na drugoj strani ratujući protv Osmanskog carstva osvojila je Krim i severnu obalu Crngo mora, kao i druge teritorije koje ne pripadaju danšanjoj Ukrajini. Današnji ukrajinci su gotovani paraziti na teritoriji koju je uglavnom stvarala Rusija. Imaju kompleks parazita, zato ujedaju.

 5. da da says:

  Laže,ne bi se borili svi,jer pola naroda je rusko,a pola naravno neće da izgubi glavu,ali zato nacisti hoće i to do zadnjeg,mislim u prvom naletu,kasnije i oni nadođu,da ne vredi gubiti glavu bez veze,i ovako su nacisti zauzeli ukrajinu i niko ne galami,drže pozicije,leba bez motike,njima super.kakav bre rat.sve uzmi,ali pozicije ne diraj.

 6. Rista says:

  Mračan pogled. J.ebote, koje glupave izjave! Pa tako nešto bezvezno čak ni Vučić, pa čak ni Tadić nisu nikad izjavili. Čak ni Rista nije nikad tako nešto lupio. Kad bih pitao "Ko ti drma kavez" ne bi bilo potkovano. Ukrajina više i nema kavez. Trenutno Ukrajina postoji samo kao otpad na inficiranom terenu kome niko ne prilazi a svi gledaju da pobegnu sa njega. Jadni ti ljudi, šta im napraviše gospoda sa Zapada a glavna i najprofitabilnija industrija im kamata od prolaska ruskih gasova za Evropu. Nisu jedina mrtva država danas. Tu spadaju i Sirija, Avganistan, Somalija, Srbija, Iran, Japan, Gruzija, Irak, Hrvatska, BiH, Makedonija, Pakistan, Grčka, Mongolija, Albanija, Severna Koreja, Bugarska, Rumunija, Poljska, Španija, Indija, Jermenija, Argentina, Meksiko, Nigerija i pola Afrike, Egipat i...dve trećine sveta bre. Nije više od dve trećine samo zahvaljujući Rusiji i njenoj veličini, inače da nije Rusije bilo bi devet desetina bede. A i u Rusiji je bar četvrtina beda, u Kini pola Kine beda, u Americi bar četvrtina bede koja kupuje benzin za raspadne ševrolete za par dolara kad ih ima a najčešće ih nema...Nedavno, nema nekoliko dana, gledao sam onaj prilog o Rumuniji, najsiromašnijoj otpadnoj državi Evrope i iznenadio se. Koja je to beda i siromaštvo, da ne poveruješ. Zapadna emisija a krive Čaušeskua za to siromaštvo...opet da ne poveruješ. Rumunima još uvek ispiraju mozgove sa Čaušeskuom. A taj živeo u prošlom veku a baš tada Rumunija nije imala ni dinar duga. Bila bogatija od Titove Jugoslavije za celih ondašnjih 18 milijardi dolara. Danas na svetu ima samo pešes država koje su sposobne da ratuju i pobede. Sve ostalo otpad. A kad hoće da nas oduševe nekim napretkom, onda nas driblaju i serviraju neke šarene centre gradova, vazne sa šareno cveće, mongolski stubovi na operskim kućama i ti misliš - U breee, al su bogati. Ko nam to uradijo? Pa Rista nije sigurno. Nisam žalostan zbog prošlosti, žalostan sam zbog budućnosti u koju smo ušli ko u poljski klozet. Retko sebi dozvoljavam ovako realno pesimistički pogled u naše živote, pa čak ni sada nisam odvijo ni deseti deo crnog na ovoj našoj planeti. Ne odvija mi se. Ovaj ukrajinac me malo ražalostio i neznaš ko se sada jadnije oseća. On ili ja.

 7. doktrina soka says:

  Ukrajina ce u rat i musko i zensko,a sta ce sa decom,moze jedino da ih proda,sta bi sa onom decom u hotelu od majki surogata,kada je ono nastao look daun,ta deca sada imaju 1g?

 8. I Love persida says:

  Znate Zelenskog? On nikada nije bio političar već zabavljač komičar, nešto kao naš Čkalja iz mlađih dana, nekada su ukrajinci bili sastavni deo ruskih respublik, Rusija je njima i dozvolila samostalnost zbog potencijala sopstvenog razvoja, znate već kako je Gorbačov slušao ameriku i rasturio sovjetski sojuz, samo zato da bi amerika investirala u rusiju huškajući je protiv Rusije, to isto pokušavaju i sa Belorusijom, Srbijom i svakom pro ili ne pro ruskom zemljom kao ujedinjeni anti-ruski savez.

 9. petar says:

  mislili ste da prodate krim, tj sevastopolj natou. yalim slucaj to je nemoguce.nikada nije bio ukrajinski vec ya vreme hruscova - ukrajinca, zbog administrativnih ogranicenja dat pod uparvu ukrajini. raspad sssr vracen u sastva ruske federacije gde bio od carske rusije

 10. uddu says:

  Nisam znao da i ukrajinci imaju svog Vu...(ne smem da mu pominjem ime) !

 11. Beli Orao says:

  To je za dnevnu upotrebu , on nema s kim ići u rat i on to odlično zna ! Možda traži novi kredit od EU ?......

 12. M says:

  Da Rusija napadne Ukrajinu s Krima?!?Prvo,ako Rusija napadne Ukrajinu direktno,onda to neće biti samo s Krima,nego s više pravaca!Drugo,da Rusija direktno napadne Ukrajinu,mora za to imati veoma jaki razlog,odnosno Ukrajina mora dati veoma jaki povod za to!Jer ovako,Rusija nema prevelikog razloga ući u Ukrajinu i onda se trošiti i na Ukrajinskom ekonomskom oporavku,imaju dovoljno nevolja i sami!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *