Украјински војници упуцали сопственог команданта

Ukrajinski vojnici upucali sopstvenog komandanta

9 marta 2019

Ukrajinski vojnici upucali su sopstvenog komandanta i to nakon što se pobunio zbog prevelikog konzumiranja alkohola unutar jedinice, izjavio je predstavnik operativne komande Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin.

Prema njegovim rečima, taj incident dogodio se 6. marta, a reč je o 128. jurišnoj brigadi ukrajinske vojske.

„Komandant Sloboda tokom noćnog obilaska jedinica primetio je petoricu pijanih vojnika kojima je pripretio da će preduzeti sankcione mere u slučaju da ne odu na spavanje, na šta su oni odgovorili otvaranjem vatre iz svog oružja“, rekao je Basurin.

Basurin, međutim, nije precizirao da li je komandant preživeo pucnjavu ili je tom prilikom izgubio život.

On je takođe naveo i da se taj slučaj zvanično vodi u vojnim knjigama ukrajisnke vojske, iako se nije spominjao javno kako se ne bi stvorila loša slika o tamošnjoj armiji u javnosti.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Ma ti ukrajinci katolici su svi Superhikovi :-)))

  2. Budi Bog s nama says:

    To je sve već viđeno u Jugoslovenskoj narodnoj armiji pre raspada Jugoslavije u vreme građanskog rata. Što znači da će se Ukrajina gadno raspasti - 70% na ruske ukrajince i 20% na pro zapadne ukrajince. A što se tiče ponašanja naših, ukrajinskih i ruskih vojnika, to samo pokazuje da smo izgleda potpuno isti narod ili u najmanju ruku istog porekla. Žao mi je čoveka, komandira zvanog Sloboda. Prošli put su digli u vazduh magacin municije, sada su ubili komandanta, šta tu može da se sakrije? Mi smo u vreme građanskog rata isto bili vojska u rasulu sa užasnim incidentima. Ako Vulin oformi od nas rezervista vojsku biće opet sve već viđeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *