УКРАЈИНУ ЧЕКАЈУ „НЕВЕРОВАТНИ ГУБИЦИ“ БЕЗ ПОМОЋИ ЗАПАДА: „Индепендент“ изнео застрашујуће прогнозе за Кијев

UKRAJINU ČEKAJU „NEVEROVATNI GUBICI“ BEZ POMOĆI ZAPADA: „Independent“ izneo zastrašujuće prognoze za Kijev

25 decembra 2023

ZBOG smanjenja vojne pomoći stranih zemalja raste zabrinutost u ukrajinskoj vojsci, nedostatak municije postao je glavni problem, prenosi Independent, pozivajući se na visoke ukrajinske zvaničnike.

Tako je načelnik vojne administracije Avdejevke, gde su borbe nedavno intenzivirane, Vitalij Barabaš rekao da će, ako prestane vojna podrška SAD, to dovesti do promene linije razdvajanja i „neverovatnih gubitaka“, preneo je Sputnjik.– Ono što nam je najpotrebnije – ne samo na našem pravcu (Avdejevka), već uopšte duž cele linije odbrane – jeste što više municije. Potrebno je više municije, kalibra 155 mm za Hajmarse – rekao je on.

Predstavnik jedne od jedinica koje su učestvovale u borbama u Avdejevki je istakao da je pomoć Zapada bila od „velike važnosti“, dodajući da njegova grupa uglavnom koristi zapadnu opremu. Drugi visoki ukrajinski komandant rekao je da Oružane snage Ukrajine u Avdejevki imaju dovoljno naoružanja da zadrže svoje trenutne položaje, ali neće biti dovoljno ako situacija eskalira.

Prema njegovim rečima, ruske snage su uspele da nanesu štetu ukrajinskoj industriji i sada ona ne može da proizvodi opremu koja joj je potrebna: „Mi zaista zavisimo od međunarodne podrške SAD, Velike Britanije, EU i Južne Koreje“.

Već krajem marta prošle godine, ukrajinski zvaničnici su govorili da je tokom ruske vojne operacije uništena skoro cela odbrambena industrija Ukrajine. Rusko Ministarstvo odbrane je više puta saopštavalo da su vojna preduzeća u Ukrajini na meti napada.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *