УКРАЈИНА У ШОКУ – ЗАПАД НЕ ВЕРУЈЕ! „литијски шок“ сличан Ђукановићевом 2020. године

УКРАЈИНА У ШОКУ – ЗАПАД НЕ ВЕРУЈЕ! „литијски шок“ сличан Ђукановићевом 2020. године

31 јула 2021

УКРАЈИНСКИ режим је доживео нешто веома налик шоку чије кумулативно дејство изазвано литијама режим Мила Ђукановића Није преживео.Русофобска власт у Кијеву и расколници, којима је цариградски патријарх Вартоломеј под притиском Вашингтона дао томос аутокефалности, организовали су своју прославу крштења древне Руси. А Украјинска паравославна црква, која је у канонском јединству са Руском православном црквом – своју. У форми литије.

На прву су дошли они који су службено морали. А на другу – најамње 250.000 верника.

УПЦ је објавила да их је било „око 350.000“, а полиција Владимира Зеленског – да није било више од 55.000.

У полицијску бројку не верују ни државни врх ни „синод“ расколничке Православне цркве Украјине која у августу очекује долазак  Вартоломеја.

Више учесника литије носило је транспарент са речима: „Не патријарху Вартоломеју у Украјини!“.

Неки су у Украјини већ извели закључак да је пројекат „Православна црква Украјине“ мртав.

Није ни чудо.

Власт је поводом Крштења Руси испред парламента одржала нешто налик на митинг, а расколници се нису усудили ни да организују своју литију.

Прошле године због пандемије није било изласка верника на улице, а 2019-те и 2018-те су расколници у својој колони у Кијеву имали десет пута мање народа.

Кијевска литија је показала и снагу руске Украјине.

Вероватно и однос према чланку-манифесту Владимира Путинаса поентом: Руси и Украјинци су исти народ…     

KOMENTARI8 коментара

 1. Риста says:

  Вид ово...Украјинцима се свиделе српске и црногорске литије па кренули да изаберу свога Кривокапића па да Зеленски падне као и Мило. Да не буде забуне, Мило је прецедник Црне Горе а Кривокапић му суфлира, а литије у БГД су прохујале са млаким вихором и чак ни смене прецеднице владе није било. Литије у БГД су подржале Обрадовића да добије почасно место на валогу у Скупштини и на крају осто само неки поп усамљен на улицама. И кад ја лепо кажем да тако нешто нигде на Свету није донело добро само по себи...)

  • test01 says:

   narod je prevaren - opet i opet...., ali litijesu pokazale pravu sliku za koga je narod. Druga runda nece biti ista kao i prva (mada do druge runde nije trebalo da dodje posto lako moze doci do "krvarenja")!

  • Косовац says:

   @ Риста, …..Полако Риле, требало је да се прво смириш, одтрпиш ту масовност Украјинских православних литија, па тек после излетиш са неким смисленим антисрпским коментаром. Шта кажеш „….И кад ја лепо кажем да тако нешто нигде на Свету није донело добро само по себи...“. И баш када Ти лепо кажеш, виђи врага, када Ти нешто лепо кажеш нарочито против православаца, мислим да се Mate и persida упишују од среће и много су ти захвални. ……………Чујеш, литије нигде на свету нису донеле добро. Не праве се литије због тога да Ристи донесу нешто добро, немој да си ограничен. 'Ајде, можда негде у крајњем случају, може да се каже „Литије нису ништа добро донеле југоносталгичарима“. То би већ имало неког смисла. Али би ипак у следећем кораку одмах изгубило смисао, јер се нико не интересује да југоносталгичарима донесе нешто добро, зато што су југоносталгичари лоши људи и не изазивају сажалење. Ко је луд да их жали када је пропао њихов систем у коме су као медиокритети жарили и палили и Србе доводили до тога да се одричу свог имена и порекла. ……………Већ те замишљам како вртиш главом, и онако са важним изразом лица шапућеш: „Јогурт револуција није ником донела добро….“. И Ненаду Чанку понудиш раме за плакање.

 2. Harakiri covid vaccine says:

  I to u Kijevu !!! su vecina Rusi a ne ovi judeo-naci-vatikaneri

 3. Zoran says:

  Znamo i kako ce da se zavrsi taj "sok".)

 4. Ivana says:

  Rusi i Ukrajinci su jedan narod kao i Srbi i Crnogorci ali papak i Vatikan izmislili unijatsku veru za pretapanje pravoslavnih u dve faze u katolike i vekovima to rade pa onda u najljuće neprijatelje braće. Prvi stupanj pravoslavac, drugu unijat grkokatolik umirivanje i pretapanje i na kraju čisti katolik ili sotonin vojnik.

  • Velika Metla says:

   Потписујем сваку ! Браво ! ФаКИТАн је УВЕК иза сваког зла према православљу. У В Е К !

 5. Риста says:

  Уф...Косовац у офанзиви. Добро, ал не прскај тако јако. Ил ми купи кишобран, ил ме се... Ај на најлон и купи ми кинески једнократни па онда настави. Ал немој да избушиш рупе на њему. Мислим, немам речи али ми треба нека заштита. Јел знаш ти оно - Има дана више него кромпира! Албанци су погана раса. А Косовац је албански лобиста...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u