УКРАЈИНА У ШОКУ – ЗАПАД НЕ ВЕРУЈЕ! „литијски шок“ сличан Ђукановићевом 2020. године

UKRAJINA U ŠOKU – ZAPAD NE VERUJE! „litijski šok“ sličan Đukanovićevom 2020. godine

31 jula 2021

UKRAJINSKI režim je doživeo nešto veoma nalik šoku čije kumulativno dejstvo izazvano litijama režim Mila Đukanovića Nije preživeo.Rusofobska vlast u Kijevu i raskolnici, kojima je carigradski patrijarh Vartolomej pod pritiskom Vašingtona dao tomos autokefalnosti, organizovali su svoju proslavu krštenja drevne Rusi. A Ukrajinska paravoslavna crkva, koja je u kanonskom jedinstvu sa Ruskom pravoslavnom crkvom – svoju. U formi litije.

Na prvu su došli oni koji su službeno morali. A na drugu – najamnje 250.000 vernika.

UPC je objavila da ih je bilo „oko 350.000“, a policija Vladimira Zelenskog – da nije bilo više od 55.000.

U policijsku brojku ne veruju ni državni vrh ni „sinod“ raskolničke Pravoslavne crkve Ukrajine koja u avgustu očekuje dolazak  Vartolomeja.

Više učesnika litije nosilo je transparent sa rečima: „Ne patrijarhu Vartolomeju u Ukrajini!“.

Neki su u Ukrajini već izveli zaključak da je projekat „Pravoslavna crkva Ukrajine“ mrtav.

Nije ni čudo.

Vlast je povodom Krštenja Rusi ispred parlamenta održala nešto nalik na miting, a raskolnici se nisu usudili ni da organizuju svoju litiju.

Prošle godine zbog pandemije nije bilo izlaska vernika na ulice, a 2019-te i 2018-te su raskolnici u svojoj koloni u Kijevu imali deset puta manje naroda.

Kijevska litija je pokazala i snagu ruske Ukrajine.

Verovatno i odnos prema članku-manifestu Vladimira Putinasa poentom: Rusi i Ukrajinci su isti narod…     

KOMENTARI8 komentara

 1. Rista says:

  Vid ovo...Ukrajincima se svidele srpske i crnogorske litije pa krenuli da izaberu svoga Krivokapića pa da Zelenski padne kao i Milo. Da ne bude zabune, Milo je precednik Crne Gore a Krivokapić mu suflira, a litije u BGD su prohujale sa mlakim vihorom i čak ni smene precednice vlade nije bilo. Litije u BGD su podržale Obradovića da dobije počasno mesto na valogu u Skupštini i na kraju osto samo neki pop usamljen na ulicama. I kad ja lepo kažem da tako nešto nigde na Svetu nije donelo dobro samo po sebi...)

  • test01 says:

   narod je prevaren - opet i opet...., ali litijesu pokazale pravu sliku za koga je narod. Druga runda nece biti ista kao i prva (mada do druge runde nije trebalo da dodje posto lako moze doci do "krvarenja")!

  • Kosovac says:

   @ Rista, …..Polako Rile, trebalo je da se prvo smiriš, odtrpiš tu masovnost Ukrajinskih pravoslavnih litija, pa tek posle izletiš sa nekim smislenim antisrpskim komentarom. Šta kažeš „….I kad ja lepo kažem da tako nešto nigde na Svetu nije donelo dobro samo po sebi...“. I baš kada Ti lepo kažeš, viđi vraga, kada Ti nešto lepo kažeš naročito protiv pravoslavaca, mislim da se Mate i persida upišuju od sreće i mnogo su ti zahvalni. ……………Čuješ, litije nigde na svetu nisu donele dobro. Ne prave se litije zbog toga da Risti donesu nešto dobro, nemoj da si ograničen. 'Ajde, možda negde u krajnjem slučaju, može da se kaže „Litije nisu ništa dobro donele jugonostalgičarima“. To bi već imalo nekog smisla. Ali bi ipak u sledećem koraku odmah izgubilo smisao, jer se niko ne interesuje da jugonostalgičarima donese nešto dobro, zato što su jugonostalgičari loši ljudi i ne izazivaju sažalenje. Ko je lud da ih žali kada je propao njihov sistem u kome su kao mediokriteti žarili i palili i Srbe dovodili do toga da se odriču svog imena i porekla. ……………Već te zamišljam kako vrtiš glavom, i onako sa važnim izrazom lica šapućeš: „Jogurt revolucija nije nikom donela dobro….“. I Nenadu Čanku ponudiš rame za plakanje.

 2. Harakiri covid vaccine says:

  I to u Kijevu !!! su vecina Rusi a ne ovi judeo-naci-vatikaneri

 3. Zoran says:

  Znamo i kako ce da se zavrsi taj "sok".)

 4. Ivana says:

  Rusi i Ukrajinci su jedan narod kao i Srbi i Crnogorci ali papak i Vatikan izmislili unijatsku veru za pretapanje pravoslavnih u dve faze u katolike i vekovima to rade pa onda u najljuće neprijatelje braće. Prvi stupanj pravoslavac, drugu unijat grkokatolik umirivanje i pretapanje i na kraju čisti katolik ili sotonin vojnik.

  • Velika Metla says:

   Potpisujem svaku ! Bravo ! FaKITAn je UVEK iza svakog zla prema pravoslavlju. U V E K !

 5. Rista says:

  Uf...Kosovac u ofanzivi. Dobro, al ne prskaj tako jako. Il mi kupi kišobran, il me se... Aj na najlon i kupi mi kineski jednokratni pa onda nastavi. Al nemoj da izbušiš rupe na njemu. Mislim, nemam reči ali mi treba neka zaštita. Jel znaš ti ono - Ima dana više nego krompira! Albanci su pogana rasa. A Kosovac je albanski lobista...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *