Ukrao 500 kg “Vegete“, dobio 10 meseci zatvora

Ukrao 500 kg “Vegete“, dobio 10 meseci zatvora

25 maja 2013

vegetaRadnik Podravke iz Koprivnice Franjo Lovasić osuđen je na 10 meseci zatvora, jer je u poslednje tri godine ukrao, između ostalog, skoro pola tone Vegete.

Lovasić je osuđen na 10 meseci zatvora, uslovno na dve godine, jer je u poslednje tri godine ukrao veću količinu proizvoda te fabrike, prenosi portal RTS-a pisanje zagrebačkog Večernjeg lista. Sud je utvrdio da je Lovasić od marta 2010. do februara ove godine ukrao 419,5 kilograma “Vegete”, 329 pakovanja začina “Fant”, 64 kocke za supu, 43 pudinga i 1,5 kilogram bibera.

Lovasić se kaje zbog krađe i tvrdi da ga je teška životna situacija naterala na takav potez, objavio je sajt podravski.hr , a prenosi portal RTS-a.

“Osam godina sudio sam se s bivšom ženom oko razvoda i podele imovine. Imali smo lepu kuću i bez toga sam ostao, morao sam dignuti kredit da platim sud, sve me sateralo u ugao iz kojeg nisam mogao. Bio sam prisiljen krasti da mogu barem da plaćam kredit za kuću koju smo sin i ja kupili u Podravskoj Selnici“, rekao je Lovasić.

On je rekao da zna da je mnoge povredio svojim činom, pogotovo ljude u Podravki gde je radio.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *