Уља и цитруси за лепше нокте

Ulja i citrusi za lepše nokte

24 oktobra 2018

AKO imate problem sa krtim, lomljivim noktima, koji se uz to i listaju, ne morate da kupujete skupocene kreme da biste rešili ovaj problem. Pokušajte sa jednostavnim sredstvima koja već imate u domaćinstvu.

Oštećene nokte ćete regenerisati, na primer, redovnom upotrebom maslinovog ulja koje je bogato vitaminom E. Dovoljno je da ga malo zagrejete, a potom pred spavanje uljem pet minuta masirate nokte. Na kraju navucite pamučne rukavice i tako prespavajte. Ulje će tako prodreti duboko u kožu i ploču nokta.

Ili, isprobajte sok od limuna ili pomorandže. Ovo citrusno voće bogato je vitaminom C koji povećava proizvodnju kolagena, a poseduje i folnu kiselinu važnu za rast noktiju. Ukoliko nekoliko sedmica u kontinuitetu budete držali nokte po desetak minuta potopljene u sok od pomorandže, primetićete da brže rastu. Istovremeno, žutilo sa njih ćete lako eliminisati uz pomoć limunovog soka, a ako jednoj kašiki soka dodate tri kašike maslinovog ulja, mešavinu zagrejte i zatim u nju potopite vrhove prstiju, nokti će brže rasti. Podrazumeva se, ovo treba raditi redovno a ne kampanjski, ukoliko želite da vaši nokti što pre budu oporavljeni, čvrsti i lepi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *