УЛОГА БЕБЕ ПОПОВИЋА у акцији хапшења Братислава Дикића!

ULOGA BEBE POPOVIĆA u akciji hapšenja Bratislava Dikića!

17 oktobra 2016

1152643_04-01-beba-popovic-6u

Hapšenje grupe državljana Srbije zbog navodne pretnje terorizmom na dan izbora u Crnoj Gori predstavlja smišljen potez režima Mila Đukanovića u nameri da se na sve moguće načine, pa i takvim spinovanjem, održi na vlasti, smatra bivši šef Vojno-bezbednosne agencije (VBA) Srbije general u penziji Momir Stojanović.

Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović izjavio je danas da je prethodne noći uhapšeno 20 osoba iz Srbije, zbog sumnje da su na teritoriji Crne Gore počinili krivična dela stvaranja kriminalne organizacije i terorizma. Oni su, kako je rekao, imali nameru da prvo preuzmu automatsko oružje, a potom da večeras izvrše napade na institucije sistema, policiju i predstavnike državnih organa, ne isključujući mogućnost napada na visoke državne zvaničnike. Nezvanično se pominjalo da je na čelu te grupe bivši šef Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić.

Interesantno je, međutim, da o svemu tome nije bio obavešten ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović, zbog čega će, navodi on, neko morati da odgovara. Danilović je saopštio da od Uprave policije nije dobio zvaničnu informaciju o hapšenju 20 osoba i da, prema njegovim saznanjima, iza slučaja navodnog planiranja napada ne stoji nijedan politički subjekat, ali da ima informaciju o hapšenju Dikića. Kazao je, takođe, da će ispitati zašto je tokom jučerašnjeg dana od 14.55 do 15.15 časova zakazao elektronski sistem na graničnim prelazima i zašto kamere nisu snimile ko je ulazio u državu.

Služba može svašta

Na pitanje kako mu sve to zvuči oko hapšenja grupe srpskih državljana, Stojanović napominje da danas službe i državni aparat mogu svašta da insceniraju.

„Ne verujem da iza gospodina Dikića ili te grupacije stoje bilo kakve namere za izvođenje terorističkih aktivnosti za napad na ličnosti, kako je već rekla portparolka Specijalnog tužilaštva.“

Verovatno se, smatra on, radi o smišljenom potezu aktuelne crnogorske vlasti u nameri da u preostalim satima u izbornom danu obezbedi što veću podršku za Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića.

„Pre bih rekao da je to jedno od spinovanja, pokušaj vlasti da poruči narodu da spoljni faktor želi da nam kreira političku scenu u Crnoj Gori i da je zato potrebno da podrže aktuelnu vlast. Mislim da je to ta poruka“, rekao je Stojanović za Sputnjik.

Komentarišući izjavu lidera opozicionog Demokratskog fronta Andrije Mandića da je Dikić u dobrim odnosima sa bivšim šefom crnogorske policije Veselinom Veljovićem i sa Bebom Popovićem, koji važi za spin doktora Mila Đukanovića, pa bi bilo kakve akcije pre mogli da spremaju protiv opozicije, a nikako protiv vlasti, Stojanović kaže da je to samo potvrda njegovih reči.

„Moj je utisak da se radi o nekoj kombinaciji aktuelne vlasti sa ciljem da se građani Crne Gore uozbilje i daju podršku aktuelnom režimu. To hapšenje na dan izbora. Pa da li možete da verujete da neki ozbiljni ljudi ili neka ozbiljna država može tako da ubaci građane da ruše ustavom utvrđeno uređenje u nekoj zemlji? Suviše je to neozbiljno i to je ono što govori o nedemokratičnosti aktuelnog crnogorskog režima i o njegovom pokušaju da se na sve moguće načine, pa i takvim spinovanjima i dalje održi na vlasti“, kaže bivši šef srpske VBA.

Vučić griz‘o jezik da bi danas oćutao

Iako je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore u toku dana saopštilo da je već počelo sa saslušanjem kriminalne organizacije, koju čini 20 državljana Srbije osumnjičenih za terorizam, radi lišavanja slobode premijera Crne Gore Mila Đukanovića nakon završetka današnjih parlamentarnih izbora, zvanični podaci o tome nisu dostavljeni nadležnim institucijama u Srbiji.

„Nemamo nikakve podatke o tome. Ministar policije Srbije me je obavestio. Čudan mi je dan na koji se to dešava i to je sve što ću o tome da kažem“, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje novinara. Uz podsećanje da je Dikić penzionisan, Vučić je ocenio:

„Za sve ostalo bolje da se ugrizem za jezik tri puta i da prećutim.“

Srpski premijer je dodao da će o tom slučaju više govoriti sutra, kad se završe izbori u Crnoj Gori „kako na njih ne bi uticao ni na koji način“. Srpska policija tokom popodneva nije primila nikakvu zvaničnu informaciju o hapšenju državljana Srbije.

„Mi ni u ovom trenutku nemamo nikakvu zvaničnu informaciju od državnih organa Crne Gore, ni o licima koja su uhapšena, ni o delu koje im se stavlja na teret, niti o prirodi krivičnog dela. Dok ne stignu zvanični dokumenti i zvanično obaveštenje, sve je u domenu spekulacija, pa bi bilo neodgovorno da ja učestvujem u tome“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Komentar o hapšenju nije imao ni predsednik Crne Gore Filip Vujanović, ističući da treba sačekati da se oglase nadležni crnogorski organi.

„Imam saznanja koja se tiču informacija o lociranju i hapšenju grupe koja je planirala da danas izvede terorističke akcije u Crnoj Gori“, rekao je Vujanović nakon glasanja, ali je dodao da je na državnim organima Crne Gore da se o tome oglase.

KOMENTARI7 komentara

 1. RaDuKa says:

  I da nije Milova ujdurma, ŠTA JE DIKIĆ, tražio u C.gori u dane oko izbora? To da bude reklamni pano :) i ako je od žandara, mnogo je!!!

  • Miraš says:

   Tražio je nagradu, a za obavljen posao. Bivši i već debelo kompromitovani pripadnik žandarmerije sigurno zna da odradi lažnu operaciju.

 2. XQ says:

  Pa ti diraj Crnu Goru Dikicu! Marš van i progon iz Crne Gore zauvijek! I tako svima da bude upozorenje!

  • Miraš says:

   Dikić je već odavno poznat da obavlja razne prljave poslove za srpski režim, pa kad su Milo i Aco prijatelji i rodjaci, što to ne bi obavio i za crnogorski režim? Neće on biti prognan nego će biti bogato nagradjen i dok je Milo na vlasti biće rado vidjen gost u Crnoj Gori jer je upravo pomogao Milu da osvoji što veći broj glasova. Celokupna Milova politika u Crnoj Gori zasniva se na antisrpstvu. Traje to intenzivno već 20-tak godina i sigurno je ostavilo neke posledice na svest gradjana. U ovom slučaju dovoljno je da postoji samo povišena sumnjičavost. Ovo je sve režiran i naručen dogadjaj sa željom da se na dan glasanja pije vode baš sa tog izvora.

 3. Kulak says:

  Naši kadrovi iz Crne Gore uništit će NATO iznutra.Još samo malo pa ulazimo.

 4. Danko B. Marin says:

  Moraju i krimosi da zarade, nekad i na finjaka - glumom ...

 5. test says:

  Koja namestaljka od glasanja a ovo sa hapsenjem 'Srba za terorizam' u reziji Bebe Popovica i mila (inace bebica popovic radi za britance) je vrhunac!!! Izbori su pokradeni od mila kao sto se i ocekivalo. Ovog dikica necu ni da spominjem posto ocigledno obavlja prljave poslove za iz-dajnike vucica i milu. Sta cete sada narode CG i 'opozicijo'? Opet vas milo namagarcio!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *