УЛТИМАТУМ БРИСЕЛА И ПРЕТЊА – ЕУ НА СТАКЛЕНИМ НОГАМА: Пољска и Мађарска морају да приме више миграната, или нека напусте ЕУ

ULTIMATUM BRISELA I PRETNJA – EU NA STAKLENIM NOGAMA: Poljska i Mađarska moraju da prime više migranata, ili neka napuste EU

5 aprila 2017

germany-migrants-435

Vlasti EU zahtevaju da Poljska i Mađarska prihvate nove kvote za migrante, inače će biti lišene članstva u EU.

«Napomena za ukrajinski evrointegracije. Brisel je Poljskoj i Mađarskoj postavio ultimatum. Ili će da prihvate više migranata, ili mogu da napuste EU», napisao je na svojoj FB stranici analitičar Vladimir Kornilov, pozivajući se na britanski Express koji piše da su vlasti Poljske i Mađarske odbile da prime preko 150 000 migranata.

«Obe zemlje su ignorisale predlog EU za prihvat 160 000 migranata», piše u članku.

Poljska ignoriše i dalje kritike Evropske komisije, a iznela je i kontra izjave.

Sada obe zemlje moraju da odluče da li su spremne da insistiraju na protivljenju imigracionoj politici EU, ili će ugroziti svoje članstvo u EU, izjavio je diplomatski izvor za The Times.

NjuzFront

KOMENTARIJedan komentar

  1. kuka says:

    Ličilo je da će uskoro početi osipanje. Ali nešto drugo me zanima. Ako Poljska i Madjarska ne budu dobrovoljno napustile EU, ima li EU pravni mehanizam da ih izbaci. Čini mi se da je ranije bilo reči da nema. Moguće je da je taj mehanizam izglasan nakon ukidanja konsenzualnog odlučivanja pre par godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *