ULTIMATUM: Srbija ima rok do 1. septembra da uvede sankcije Rusiji!

ULTIMATUM: Srbija ima rok do 1. septembra da uvede sankcije Rusiji!

25 jula 2014

EU-Parliament-July-2013Srbija mora da se odluči do prvog septembra da li će uvesti sankcje Rusiji ili će zadržati uzdržanu poziciju.

Ovaj pritisak je posebno kulminirao nakon pada malezijskog aviona. Zapad od Srbije i premijera Aleksandra Vučića, očekuje da pokvari odnose sa Rusijom tako što će optužiti ruske vlasti za nedavnu tragediju i uvesti sankcije.

Iako EU ni na koji način nije postavila ultimatum Srbiji, može se očekivati da će negativan odgovor Srbije rezultirati stagnacijom procesa priključivanja, a možda i predviđenih investicija.

Evropski zvaničnici nemaju ni najmanje razumevanja za činjenicu da će Srbija zapasti u još veću krizu ako pogorša odnose sa Rusijom.

Srpski premijer se složio sa EU u tome da treba podržati teritorijalni integritet Ukrajine i osuditi zločin nad nedužnim putnicima malezijskog aviona, ali i dalje iznosi čvrste i jasne argumente zbog kojih je uvođenje sankcija Rusiji u ovom trenutku nemoguće.

S obzirom da se u oktobru očekuje dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u Beograd, Srbija do tada već mora da se odluči na čijoj će strani ostati, a od toga u velikoj meri zavisi buduća politička pozicija Srbije u Evropi.

(Web-tribune.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. FORum LIvii says:

    Dakle , srpski VELIKI PRASAK ce se dogoditi oko 1. Septembra . Konacno ! Oteglo se ovo , KUVANJE ZABE ,, . Izgubili smo vreme , zaduzili se i dosli do ivice duznickog ropstva , unistili domacu proizvodnju , stvorili more nezaposlenih , ugasili perspektivu za milione mladih , oterali hiljade , stotine hiljade mladih u inostranstvom , odnosi sa susedima su isti kao pre rata , zemlju i njenu politiku vode ambasadori ,... Narodna: Bolje je biti PRVI u SELU , nego li ZADNJI u GRADU !

  2. Za Srbiju says:

    Toliko o volšebnoj neutralnosti. Srbiji je jedini put sa Rusijom. Dosta praznih obećanja i mahanja šargarepom, poniženja i siromaštva. Za dve do tri godine, zapad će biti u katastrofalnom stanju. Ropska Unija se raspada. Narod mora na ulice, da bi ove amebe u vlasti rekle "njet".

  3. Kole Timočki says:

    Pitanje Ukrajine je pitanje o kojem odlučuju narodi koji žive u Ukraini. Vučić nije Srbija. U EU samo preko referenduma - NAROD SE PITA! Srbija je deo Evroazijskog kontinenta. Rusija je prva pritekla u spašavanju na poplavljenim područjima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *