УЛТИМАТУМ ЗА ЛУКАШЕНКА: Стижу претње из Литваније

УЛТИМАТУМ ЗА ЛУКАШЕНКА: Стижу претње из Литваније

13 октобра 2020

ЛИДЕР белоруске опозиције у егзилу Светлана Тихановска одредила је 25. октобар као крајњи временски рок да председник Александар Лукашенко поднесе оставку или да се суочи са штрајковима широм те земље.

– Уколико Лукашенко не објави своју оставку, не прекине насиље и не ослободи политичке затворенике, 26. октобра све фирме ступиће у штрајк, сви путеви ће бити блокирани а државне продавнице неће вршити продају – нагласила је Тихановска.Тихановска, чији следбеници тврде да је она победила на председничким изборима 9. августа, побегла је у суседну Литванију након гласања на којима је Лукашенко проглашен победником.

Сарадник Тихановске изразио је очекивање да ће Запад подржати њене захтеве.

Више десетина људи демонстрира на улицама са захтевом за оставку Лукашенка који негира неправилности на изборима и тврди да протести имају подршку из иностранства.

Шефови европских дипломатија сагласили су се јуче да Лукашенко буде додат на листу санкционисаних званичника Белорусије.

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad3 says:

    koje su ovo gluposti i arogancij osobe koja je NIKO i NIŠTA do juče bila u belorusiji,pa za nju sem komšija niko tamo nije ČUO dok nije zamenila trola od svog muža kao kandidat na izborima, pa gde ima da supruga uskače u zadnjem momentu umesto svog muža u političku igru i izbore.Pa što onda ivank tramp sad odjhednom ne istakne kandidaturu umesto muža i pozove republikance i njihove birače da glasaju za nju pa dobila bi možda sve glasvoe SVOJE dece i to je to.Niko normalan ne može da poveruje u tu presnu laž da je ta žena mogla preko noći da dobije izbore i to iz potpune anonimnosti.Ona je dobila 10% i to plaćenih glasova ekipe koja je želela prevrat u belorusiji i toliko u stvari ljudi manje 5% zavedenih sad i vodi politčki rat protiv sopstvenog naroda i države.Pa ne će 5% da nadglasa 95% dok je lukašenko tu i mislim da će uskor da slede ozbiljni udari na vrh zavereničke keipe iz TZV opozicije, pobiće ih ko miševe baš za inat EU,da vidimo noda šta će da prde iz brisela poljske i litvanije.SADA će SPONZORI "revolucije" u belorusiji da najeb.i nema veze što su neki pobegli van zemelj i tmo će da ih nadju.Nema više nikakvog razloga da se igra EUI igra ,sada će da se igra beloruska igra a koliko j znam ruse iz belorusije oni su majstoriu za atentate i ostale djakonije specijalnog rata,.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u