УЛТИМАТУМ ЗАПАДА ЗА ДОНБАС: Кијев има разлог за страх

УЛТИМАТУМ ЗАПАДА ЗА ДОНБАС: Кијев има разлог за страх

29 децембра 2020

Лидери светских сила могу да се договоре о решењу сукоба у Донбасу већ следећег лета, рекао је пензионисани пуковник Службе безбедности Украјине (СБУ) Олег Стариков.

Војни стручњак је уверен да је прилика да се Украјина суочи са чињеницом да је неопходно испунити одлуку лидера светских сила резултат чињенице да са украјинском страном у преговарачкој групи о Донбасу нико озбиљно не комуницира, рекао је Стариков током гостовања на украјинској ТВ НАШ.Бивши официр СБУ страхује да ће се Берлин, Париз, Лондон и Вашингтон договорити са Русијом о решавању ситуације и да ће Украјини поставити низ ултиматума.

„Као да је дошло време када ће нас негде средином следеће године <…> амерички амбасадор назвати и рећи нам шта треба да учини Украјина, која је престала да буде „независна“ земља, извршаваће команде спољне контроле. Кажем ово сасвим озбиљно“, резимирао је Стариков.

Према стручњаку, такав развој догађаја може се избећи ако се украјински тим у Трилатералној контакт групи потпуно промени, са изузетком првог председника Украјине Леонида Кравчука, са којим руска страна разговара без компликација.

„Са тим људима, само нећу именовати њихова имена, сви их знате, то су људи који немају појма шта се тамо заиста догађа – руска страна не разговара с њима, нема дијалога“, закључио је Стариков.

(Правда)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u