УМЕСТО У ХАГУ радикалима ће судити у Србији?

UMESTO U HAGU radikalima će suditi u Srbiji?

15 marta 2018

Viši sud u Beogradu odlučio je da je moguće da se funkcionerima Srpske radikalne stranke, Vjerici Radeti i Petru Jojiću, sudi u Beogradu, pišu „Večernje novosti“.

Ovaj sud je, posle mesec dana razmatranja propisa, zauzeo stav da su ispunjene zakonske pretpostavke da Srbija od Haškog tribunala, odnosno od Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, preuzme postupak koji se vodi protiv dvoje radikala zbog nepoštovanja Tribunala.

O tome će Ministarstvo pravde ovih dana obavestiti sud u Holandiji, navode Novosti.

Prema proceduri, nakon što dobiju potvrdnu odluku od Srbije, sudija u Mehanizmu, kojeg odredi predsednik Teodor Meron, treba da donese odluku o prosleđivanju predmeta u Beograd.

Tribunal u Hagu podigao je pre nekoliko godina optužnicu protiv Radete i Jojića zbog nepoštovanja suda, jer su, navodno, u postupku protiv Vojislava Šešelja pretili jednom svedoku i nudili mu mito.

Po gašenju tribunala, predmet je preuzeo Mehanizam, a kako je Viši sud u Beogradu pre dve godine doneo pravosnažnu odluku da nema zakonskog osnova za izručenje, Mehanizam je početkom februara zatražio mišljenje od Srbije da li je spremna da preuzme postupak, navode Novosti.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Zapadni agent Seselj slobodan, a sada sude clanovima njegove stranke? Dok je Seselj u politici aktivan, Srbiji nece krenuti na bolje, on je najmracnija figura danasnje scene jer je imao nekakav patriotski kapital iz Haga, ali je sve to procerdao i pokazao svoj pravi lik.

    • Velika Metla says:

      Goran,upravo tako! Ja sam mu verovao,ali se sumnja počela javljati par meseci posle puštanja iz HaaDa,i kad je počeo,kao kakva ženturača,olajavati Nikolića! Ne branim Nikolića,nego je poenta mojeg pisanluka ta,da PRAVI muškarac neće iznositi u javnosti abrove ko je koga,i kad, i gde,kresnuo! Svašta su o njemu Šešelju,pisali i govorili,što verovatno sve i nije istina,ALI je on svojim ponašanjem posle izlaska iz pritvora potvrdio i ono što i nije istina šta su govorili,i pisali o njemu! Jednostavno smrad!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *