Уметност на филму

Umetnost na filmu

16 jula 2017

IZLOŽBOM koja se večeras u 18 časova otvara u Galeriji – legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića, a koja nosi naziv „FADE IN 2: EXT. MODERNISTIČKA KUĆA – NOĆ“, predstaviće se našoj publici rad mladih kustosa iz Njujorka i Pariza. Postavka u Legatu Čolaković, koja se može videti do 21. avgusta, rezultat je saradnje Muzeja sa Švajcarskim institutom, preko produkcijske kuće Balkan Projects, koju vodi Marija Karan.

Obuhvata 22 rada, koje potpisuje 21 umetnik, a povezuje tema – umetnost na filmu i televiziji. Kao nastavak izložbe „FADE IN: INT. ART GALLERY – DAY“, prikazane u Švajcarskom institutu za savremenu umetnost u Njujorku, marta 2016.

Zamisao kustoskog tima Švajcarskog instituta za savremenu umetnost u Njujorku i Žili Bukobza, uz asistente kustosa Anu Anakijev i Miloša Zeca je da se skulpture, slike, performansi i instalacije transformišu od rekvizita preko slike do umetničkog predmeta. FADE IN 2 iznova promišlja prvobitnu izložbu, ovaj put za Galeriju – legat Zorić – Čolaković, MSU. U ovoj međunarodnoj postavci radovi Darje Bajagić, Aleksandre Domanović i Siniše Ilića istražuju kanon srpskog i jugoslovenskog filma, omogućavajući stapanje filmskih, društvenih i političkih istorija.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *