УМРО УСТАШКИ ЗЛОЧИНАЦ ТОМИСЛАВ МЕРЧЕП

UMRO USTAŠKI ZLOČINAC TOMISLAV MERČEP

17 novembra 2020

U Zagrebu je umro nakon duge bolesti Tomislav Merčep (69), osuđeni ratni zločinac koji je zbog nedela nad srpskim civilima bio osuđen na sedam godina zatvora.

Sudilo mu se zbog ubistva Srba koje su počinili pripadnici jedinice koja je nosila njegovo ime, a nikada do kraja nije razjašnjeno da li su delovali po naredbama Merčepa ili više vlasti. Merčepovci su surovo ubili porodicu Zec, likvidiravši Mihajla i Mariju i njihovu tada dvanaestogodišnju kćerku Aleksandru.Zbog navodnih proceduralnih grešaka Merčepovci su prvo oslobođeni, a u ponovnom suđenju proglašeni krivim. Kada su o ovom stravičnom događaj počeli da pišu hrvatski mediji, to je izazvalo je reakcije međunarodne javnosti koja je vršila pritisak da se sudi i Tomislavu Merčepu.

Merčepovci su uradili i brojne zločine u Pakračkoj poljani gde su ubili najmanje 40 osoba. O tome je svedočio jedan od bivših pripadnika te zločinačke jedinice, a optužnica protiv Merčepa podignuta je tek 2011. godine.

Ispitani su brojni preživeli svedoci koji su detaljno opisali kako je delovala jedinica pod zapovedništvom Tomislava Merčepa i koja su sve mučenja prošli srpski civili. Opisan je i put koji je Merčep prošao devedesetih godina, da bi jedno vreme bio i savetnik bivšeg ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Ivana Vekića.

Uprkos nastojanjima mnogih iz tadašnjeg hrvatskog političkog vrha da zaštite Merčepa, one je na kraju osuđen, ali je veliki deo zatvorske kazne proveo u banji na lečenju. Kandidat na predsedničkim izborima u Hrvatskoj Miroslav Škoro je izjavljivao da bi ga, ako postane šef države, pomilovao.

KOMENTARI11 komentara

 1. Kulak says:

  Ipak je zlikovac na kraju kažnjen.Kaznio ga Bog.

  • Rolovic says:

   Dozivio ljepu starost jer ej Srbija bila pasivna. Srbija je gofnarska zemlja. Sjetimo se kako su krvati zapjenusano gonili i najmanje srpske sarafcice. A nash olosh od politicara nista.

 2. Portopranco says:

  Taj merčep je bio jedan od najmonstruoznijih zlikovaca u evropskoj historiji,ubica civila,djece,staraca i zarobljenika.Monstrum koji se bojao bitke prsa u prsa pa se iživljavao na nemoćnima.Po direktnom naređenju merčepa ubijena je djevojčica srpske nacionalnosti Aleksandra Zec i njena obitelj u Zagrebu.Najgore od svega je što se licemjerno hrvatsko "pravosuđe" rugalo cijelom svijetu i godinama izmišljalo nekakve proceduralne greške da bi zlikovac bio što manje u zatvoru.

  • Karital says:

   Bojao se bitke prsa o prsa, zato je platio glavom udbin ubojica Božović Giška u Gospiću.Nema smisla da spominjete Aleksandru Zec i familiju, iz razloga što je pokojna Aleksandra jedino srpsko dijete koje su ubili Hrvtai, dok je od strane srba ubijeno nekoliko tisuća hrvatske djece.

 3. Velika Metla says:

  A je li na mrtvo umro ? Ako jeste, zeznuo se, neće drugi put.

 4. Avangard-Kinžal says:

  Merčep-čep...ko mu yebe mrtvu ustašku idiotsku vatikanersku mater. Nek je pred lipsanje video ekonomsku i demografsku propast svoje Kroejše, ali žao mi je što nije video i poslednji čin njene potpune (skorašnje) propasti i nestanka pa da shvati da je sve zločine činio UZALUD !

 5. persida says:

  U Srbiji, dan zalosti. Nije li Vucic obecao Kolindi da necemo vise o ustasama?

 6. garo says:

  Nijeumro vec krepo, jer umiru ljudi a psi krepavaju.

 7. vanja says:

  Otputovao je u svoju pravu otadzbinu : pakao. Neka ga na tom putu isprate papine molitve.

 8. Gagi says:

  Iskreno se nadam da ce mu "gore" docek organizovati spalir Srba sa preklanim vratovima, razbijenim lobanjama i deca bez ociju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *