УН ПОТВРДИЛЕ: НАТО је починио страшне злочине

UN POTVRDILE: NATO je počinio strašne zločine

30 jula 2019

NATO i avganistanske snage usmrtile su više civila u Avganistanu nego talibanski pobunjenici i drugi ekstremisti, zaključak je izveštaja UN koji obuhvata podatke u prvih šest meseci ove godine.

Većina civilnih žrtava je usmrćena tokom vazdušnih udara NATO-a i noćnih racija avganistanske vojske na skloništa ekstremista, koji se često skrivaju među civilima, prenosi agencija AP.U prvih šest meseci ove godine u Avganistanu je ubijeno 717 civila, avganistanske snage usmrtile su 403, a koalicione snage predvođene SAD 314 civila.

Talibani i pripadnici islamističkh grupa u istom tom periodu ubili su 531 civila, navedeno je u izveštaju UN.

SAD su zvanično okončale svoju misiju u Avganistanu 2014. godine, ali i dalje pružaju pomoć u vazdušnim udarima na talibanske pozicije kao i druge vrste pomoći lokalnim snagama u borbi protiv pobunjenika.

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Gde ste bili do sada, UN je najveci sluga NATO-a, gomila placenih kretena.

 2. Ivke says:

  Dok to ne objave za Srbiju nista im ne vereujem

 3. milorad2 says:

  pa sise su u strahu pucale čak i na kamenje samo ako pomisle da im preti opasnost, palili su i žarili bez milosti i obzira u pustarama avganistana, prave kaznene ekspedicije, ne zna se talno koliko je civila pobijeno od strane te "armije", ali cifra je VELIKA, na desetine hiljada je ubijeno DIREKTNIM bezobzirnim dejstvima u kaznenim bombardovanjima, neselektivnog uništavanja sela u talibanskim regionima.

 4. padre says:

  Ipak, postoji bitna razlika!NATO je to radio zbog opšteg dobra,i to na demokratski i human način, dok ovi kao da za boga ne znaju, udarili po demokratiji!

 5. Rade says:

  A Srbi su jevtina roba za ubijanje.Ubili su deset puta vise naseg naroda pa smo ih za zahvalnost primili da bivstvuju u Generalstabu Vojske Srbije a njihove vodje docekujemo hlebom I solju.Usto smo im dali diplomatski status a zagadili su nasu zemlju osiromasenim uranijumom za vjek vekova.Pa ondanije ni cudo sto UN njihove zlocine nad nama nije ni zabelezio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *