УНУКУ УСТАШКОГ ОФИЦИРА сменила Меланија

UNUKU USTAŠKOG OFICIRA smenila Melanija

16 novembra 2018

ZAMENICA savetnika za nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Država Mira Rikardel je smenjena, nakon sukoba sa prvom damom Melanijom Tramp.

Portparolka Bele kuća saopštila je da Rikardel „odlazi iz Bele kuće i prelazi na novu ulogu unutar administracije“. Nije obrazložila o čemu je reč.Melanija Tramp je ranije ove nedelje rekla da Rikardel „više ne zaslužuje čast da radi u Beloj kući“.

One su se navodno sukobile na turneji po Africi u oktobru.

Povlačenje Rikardel dolazi usred pisanja američkih medija da Donald Trump razmišlja o promenama u Zapadnom krilu Bele kuće.

Tramp se možda sprema i za smenjivanje šefa aparata Bele kuće Džona Kelija i sekretarke za nacionalnu bezbednost Kirstjen Nelsen.

Kako su ranije ove nedelje pisali američki mediji, Tramp i Rikardel posvađale su se oko rasporeda sedenja u avionu.

Tokom putovanja prva dama je izjavila za ABC da u Beloj kući postoje ljudi kojima ne veruje.

Kako je rekla, predsedniku daje „iskrene savete i iskreno mišljenje, a onda on radi šta misli“.

The Wall Street Journal nedavno je objavio da tim Melanije Tramp veruje da Rikardel širi negativne priče o njoj i njenim ljudima.

Te novine su takođe izvestile da se više puta sukobljavala sa ministrom odbrane SAD Džejmsom Matisom zvog „kadrovskih odluka i razlika u konkretnim predlozima“.

Rikardel je radila u Ministarstvu trgovine, pa ju je angažovao savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton, a ima višedecenijsko iskustvo u radu vlade SAD.

Tokom vladavine Džordža Buša radila je u sektoru za odbranu, a pod republikanskim senatorom Bobom Dolom bila je lider republikanske većine u tadašnjem senatu .

Veruje se da Rikardelovu ne voli ni ministar obrane Džejms Matis. Izvori govore da je volela da iznosi negativne komentare o pojedincima, što se nije dopadalo Trampu.

Mira Radielović je Hrvatica poreklom iz BiH. Kerka je Petra Radielovića, poznatog pristalice ustaša koji je preživeo Blajburg.

Petar Radielović je nekoliko puta za Anta Pavelića govorio da je „najveći čovek u istoriji Hrvatske“, a 1985. bio je jedan od najglasnijih branilaca Andrije Artukovića, poznatijeg i kao „Balkanski Himler“, na njegovom suđenju u Los Anđelesu.

Artuković je poznat po izjavama: „Ubijte sve Srbe i Jevreje, uključujući i njihovu decu, tako da od tih zveri ne ostane ni njihovo seme“.

Petrov otac, a Mirin deda bio je oficir ustaškog režima u NDH.

Istražitelj američkog Kongresa je u martu 1993. izjavio da je hrvatski lobi potrošio više od 50 miliona dolara u Kapitol hilu za manje od dve godine, a da je veliku ulogu u tome imala upravo Mira Radielović, tada Barata, danas Rikardel.

„Zvaničnicima je rečeno da podrže inicijativu Hrvatske za nezavisnost u zamenu za velika novčana sredstva. U suprotnom, zaprećeno im je da će ogromne svote novca biti date njihovim protivnicima u Kongresu.

Sve ovo dešavalo se dosta pre nego što je Hrvatska otvoreno izrazila svoje aspiracije za dobijanje nezavisnosti,“ rekao je tada neimenovani istražitelj.

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ova spodoba ustaška je promenila prezimena više nego gaća! Tipično za ološ bez identiteta i usraške nakaze koje spustaju gaće pred svakim,po njihovom mišljenju,jakim! Kompleksaši! I naravno da su im Srbi krivi,zato što Srbin neće da spušta gaće ni pred kime!

 2. Deda Micko says:

  Bela kuca je puna ustasa, ko bi rekao.

  • milorad says:

   pa ima ih još ali neće dugo, osvetiće im se amerikanci zbog toga što su ih tako gadno slagali nafilovali lažnim podacima o srbiji i njenim mogućnostima i zato što su pokušali zajedno sa šiptarskim lobijem i implantiranim činovnicima da im kroje spoljnu politiku ne samo na balkanu.TO ne sme TATI da se radi ma koliko njihova gledišta možda bila slična politički, ustaše i balisiti su im spoljnu politiku na balkanu i srednjoj evropi u crno zavili svojim glupavim propagandnim DOJAVAMA i DENUCIJACIJAMA,pogrešnim analizama i savetima.TO je razlog zašto će da ih UDALJE, MNOGO SU GLUPI.Inače ne treba se nadati nekom prijateljstvu od strane USA oni imaju svoju pljačkašku agendu što se tiče nas i odustaće SAMO ONDA kada procene da napadima , ratom i sankcijama srpske resurse NEĆE dobiti.U vašingtonu i londonu istrajno nastavljaju napad ali im je jasno da se polje delovanja sužava i da im vreme ističe , oni će još neko vreme pokušati da nas ucenjuju i prete i posle toga će ili krenutio otvoreni napad ili će se povući i ponuditi pare i odredjene političke korekcije povodom fantomske države kosovo koja je time osudjena na nestanak iz svetske priče.Pritisci će trajati na nas još god. dana.Toliko imaju vremena pre nego što se sruši njihova nedodirljivost kod kuće, posle toga doći će emisari za tajne pregovore i koncesije oko srpskih rudarskih resursa koji su zaista abnormalno veliki, već sad ih pomalo hvata panika od mogućnosti da im se desi POTPUNO isključenje iz te zlatne trke.:)Zato su bile i ove nebuloze u parizu , zato pretnje nekom fantomskom armijom kosova itd.Pokušavaju da histeričnom galamo izazovu strah u beogradu,.Treba ih ignorisati , ako šipci upadnu na sever treba ih počistii onako kako izraelci udaraju oko njih, kratko jako i onda se povući, pa opet ista tura medicine.Uz put žalimo kolatelralnu štetu "mirovnjaka" koju treba zaista svesti na taj nivo sem gde direktno idu rame uz rame sa balistima i tako u krug.Kosovo će biti poraženo u TRI koraka i prvi korak počinje SUTRA.

   • Zvončić says:

    Svi vi koji ste zadojeni mrznjom ste samo bolesna gamad i trebate ziveti u svinjarniku koji tom politikom oko sebe gradite ... kratkobrčić treba svima koji tako misle, umesto da se radi na zajedničkoj buducnosti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *