UPOZORENJE: Amerika sprema napade i masakre u Ukrajini da bi bilo razloga da interveniše NATO

UPOZORENJE: Amerika sprema napade i masakre u Ukrajini da bi bilo razloga da interveniše NATO

10 marta 2014

1926796_272716776237188_1605659767_nPiše: Vitalij Tretjakov

Jedinice ukrajinske armije, razume se, neće biti u stanju da prodru preko granice sa Autonomnom Republikom Krim i da na poluostrvu ponovo uspostave vlast Kijeva.

Kijevu je potrebno da na toj granici izazove krvoproliće. Za njega bi bilo poželjno (zadatak maksimum) da odgovornost za to prolivanje krvi prebaci na Rusiju (u prvom redu) i na vlasti Krima.

Zašto? Odgovori su očevidni.

1. Optimalna varijanta za Kijev je da optuži upravo Rusiju i krimske vlasti za napad koji je doveo do brojnih žrtava i da to bude napad na vojnike Ukrajine dok se pomeraju po svojoj teritoriji. Maksimalni cilj je stvaranje casus belli za otpočinjanje širokih vojnih dejstava na Krimskom poluostrvu sa upućivanjem momentalne molbe NATO paktu da pomogne u „odbijanju agresije” sa slanjem „ograničenog vojnog kontigenta” alijanse u jugoistočne oblasti Ukrajine.

2. Slabija varijanta je optuživanje Rusije i krimskih vlasti za oružane provokacije na teritoriji Ukrajine koje su dovele do ljudskih žrtava. Računica je da bi Kijev i na ovaj način zadobio simpatije zemalja i vlada koje se još kolebaju povodom ukrajinske krize.

3. Kijevu je u svakom slučaju potrebna „krvava potvrda oružane agresije sa strane Rusije”.

Razume se, u prvoj borbi – ako do nje, na žalost, dođe – učestvovaće krimski dobrovoljci. Zato je Kijevu potrebno da udar bude takve snage da Rusija bude prinuđena da Krimu ukaže neposrednu vojnu pomoć.

Savršeno je jasno da će za dostizanje tog cilja – ako se do njega ne može doći direktnim putem (a verovatno i nije moguće) – biti potrebna provokacija.

Da li će za to biti iskorišćeni svima već dobro poznati kijevski snajperisti, raketni sistemi „Igla” koji su se već našli u rukama nacionalista sa Zapada Ukrajine, bombardovanje ili artiljerijski udari „nepoznatih aviona i baterija” po naseljima u zoni granice – to je zasad znaju samo oni koji te provokacije pripremaju.

Jasno je da takvu operaciju treba izvesti do 16.marta, a poželjno – najkasnije dan-dva do referenduma.

Zato se s razlogom može pretpostaviti da će osnovni događaji uslediti u sredu ili u četvrtak.

Pre početka te operacije, a u nadi da će uspeti, Zapad će zatvarati oči na sve moguće represije u jugoistočnim oblastima Ukrajine.

Sve je ovo krajnje očevidno. Dakle: i za rukovodstva Krima i u Rusiji. Zato je verovatno već smišljen neki plan koji bi omogućio da se otklone takve pretnje i ne dozvole moguće provokacije.

Ali, kako će se događaji stvarno razvijati – to ćemo tek da vidimo…

(Fakti.org)

Prema poslednjim informacija, naoružani američki plaćenici, njih oko 400 koje prevoze u koloni autobusa, spremaju se u sledećih nekoliko dana da izazovu napade i masakre na jugoistoku zemlje. A sve to bi trebalo da bude razlog za ulazak NATO-a u Ukrajinu, intervenciju i sukob sa Rusima i proruskim snagama na Krimu i istoku zemlje.

Ko su ti američki plaćenici, naoružana paravojska, možete pročitati OVDE

(Ivan Krapiva)

KOMENTARIJedan komentar

  1. niki says:

    Tak russkie ne naivnы i ne znaюt, kak protivostoяtь fašistam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *