УПОЗОРЕЊЕ ДИРЕКТНО ИЗ НАТО ПАКТА: Примећујемо напетост и на Западном Балкану

UPOZORENJE DIREKTNO IZ NATO PAKTA: Primećujemo napetost i na Zapadnom Balkanu

16 novembra 2021

PRISUSTVO NATO-a na istoku Alijanse, uključujući i u području Crnog mora, ima odbrambeni karakter i ne preti Rusiji, saopštio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg na kraju razgovora u Briselu sa šefom ukrajinske diplomatije Dmitrijem Kulebom.– Prisutni smo na istoku Alijanse od 2014. godine. U pitanju je isključivo odbrambeni karakter i ne preti Rusiji – naveo je on.

Stoltenberg je naglasio da Alijansa smatra da se na granici Rusije i Ukrajine „vrši neobična koncentracija ruske vojske“, koja izaziva zabrinutost.

On je primetio napetost situacije, kako na granici Belorusije i Ukrajine, tako i na Zapadnom Balkanu.

– Osuđujemo to što režim Lukašenka koristi bespomoćne migrante i zabrinuti smo zbog te situacije. Pratimo to. Primećujemo napetost i na Zapadnom Balkanu. To se dešava istovremeno. NATO treba pažljivo da prati sve to – dodao je on.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Gardista says:

  Pa migranti su NATO oruzje, ne pravite se budale.

 2. Bulardi says:

  Jednom će te možda primetiti i to da ste debili ali tada će to biti kasno za vas jer će te implodirati.

 3. Srbija cveta says:

  Lukša maltretira migrante, a mi Srbi na zapadnom balkanu maltretiramo verovatno albance. To treba posmatrati "Na vrh brda Vrba mrda."

 4. Beli Orao says:

  Oni primjećuju “ napetost na (zapadnom) Balkanu “ logično je jer oni tu vatru i potpaljuju sa englezima dižući (alijibaliji) izmetbegoviću muda u vis ! Samo nek dižu gorjeće od Engleske pa sve do Grčke tj.Turske, od Balkana pa do Novo Rusije i Baltika !!!

 5. Sančo Pansa says:

  Rusi i Belorusi foliraju, trebalo bi da daju NATO-vci zeleno svetlo Ukrajini da napadne Dombas...Ako ih Rusija rasturi i uzme još pola Ukrajine, hebiga, idemo dale...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *