УПОЗОРЕЊЕ ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ: Кини је дат ултиматум!

UPOZORENJE IZ BELE KUĆE: Kini je dat ultimatum!

22 juna 2021

Džejk Salivan, savetnik za bezbednost američkog predsednika Džozefa Bajdena, izjavio da Kina ima izbor ili da dozvoli još jednu međunarodnu istragu, koju bi predvodila Svetska zdravstvena organizacija, o poreklu virusa korona na svojoj teritoriji ili da bude izolovana od strane svetske zajednice.On je to upozorenje izneo tokom intervjua za američku TV mrežu Foks njuz.

Upitan da li će i predsednik SAD insistirati na drugoj međunarodnoj istrazi o poreklu virusa korona u Kini, odnosno na tome da ona bude nezavisna, Salivan je odgovorio da je o tome bilo reči na nedavnom samitu G7 i da je Bajden ubedio svoje sagovornike da na Kinu mora da se izvrši pritisak.

Pekingu je, tvrdi Salivan, dat ultimatum, ili da se povinuje zahtevima i dozvoli istraživačima pravi rad kako bi se otkrilo odakle stvarno dolazi kovid 19, ili da se suoči sa izolacijom međunarodne zajednice, prenosi RT.

Peking je tu izjavu osudio i okarakterisao kao ozbiljno kršenje osnovnih normi međunarodnih odnosa, optužujući G7 za podsticanje razdora u vreme kada su potrebni zajednički napori.

Novi zahtev da se u Kini ponovo sprovede istraga o poreklu korone stiže nakon izveštaja američkih medija da su se prvi slučajevi obolelih koji su imali simptome poput onih koje imaju zaraženi kovidom 19 pojavili znatno pre izbijanja pandemije u laboratoriji u Vuhanu.

Međutim, postoje i istraživanja sprovedena u SAD, a po kojima je vrlo verovatno da je virus na američkom tlu bio prisutan takođe pre zvaničnog proglašenja pandemije.

KOMENTARI12 komentara

 1. Rista says:

  1001 verzija korone. Biraj ago šta ti drago. Ima za svakog pomalo ali za sve zajedno nema verzije. Neće je ni biti do tamo kroz nekoliko vekova, ako i tad saznamo. Ova pandemija je ono što sam pre neki dan pročitao i nasmejao se. Pojedinačno smo dobro, ili se ponekad malo prehladimo, a tek kad pojedinačno ode napluća, onda smo kronisani bez zadrške. Tako lekari rekli i našem stradalom Kosovcu. Imaš zapaljenje pluća i to teško, ali brate Kosovac to je danas korona. Nova moda. I pojedinačno se izlečimo, kao Kosovac na primer, ali većina staraca umre jer im došlo vreme a to dobrodošlo baš koroni. Mtvih potaman. Ostali, pojedinačno dobro i većinom dobro i nema previše ni panike ni bolesti. Bar ne više nego što je bilo i vekovima ranije. Nažalost, koncept nije na pojedincu i eto zla, zajednički smo toliko loše kao da stvarno imamo koronu. A ako nemamo pojma da je imamo, tu je SZO i svi lekari sveta da nas ubede. Jedna od prvih, nezaštićenih verzija koja je samo na časak iskočila, uskoro se izgubila. Koronu su stvorili Amerikanci i Kinezi. Šta me briga da li je istina ili nije. Biram kao aga. Daklem, Amerikanci su finansirali Vuhan sa nekoliko miliona dolara. I onda smo svi videli nevidljivi rezultat, ali da bi bio vidljiv, u oboljenje od korone su nekim čudom gurnuti svi oni koji su imali zapaljenje pluća, gripu, nazeb, povišenu temperaturu ili samo kijavicu ako nema drugih simptoma. A može i kad se zakašlješ. E, sada sledi nova verzija. Nezavisna komisija će izmisliti već neki trik da sultanu optuži koga treba. Aga tu nije važan. Doduše, aga već odabro, ali biće još toga toliko mnogo, da ne mora biti i završan izbor. Kina neće pokrenuti pravu verziju nikad, jer je ona to i uradila. Amerika takođe neće izbaciti pravu verziju jer je ona to i finansirala. E sad, agi ostaje samo da se češe i da se žalosti nad svojom zaboravljenom teorijom. E, ali ima tu još nešto. Ovo sada drmanje kaveza Kini...

 2. Rista says:

  Dakle, ovo sada drmanje kaveza Kini ima svoj tok, svrhu i cilj. Rusija je bila pomilovana malo po guzi malo po licu od američkog precednika i sva je ustreptala kao nova mlada. A Kini je temeljito zadrman kavez, kao i svakih par meseci u zadnjih dvaes godina. To Amerika svremena na vreme radi Kini, ali trenutno je to neophodno da privremeno, mada se ona nada za malo duže, pomilovana Rusija saradnički mrko pogleda Kinu i tako otplati ono maženje guze. Nije to tako lako podržati, ali ne mora Rusija da podrži. Dovoljno je da ruski SZO medicinari malo poguraju stvar u Kremlju i eto cirkusa. Neće biti? Pa možda neće sada, ali jednom oće. Ako ovo maženje Rusije po guzi nije dovoljno da se Rusija namršti na Kinu, biće tu i resetovanog maženja što Rusija obožava, a pošto je Rusija vrlo umiljata, na kraju će ipak biti zahvalna i optužiće Kinu makar indirektno. Ništa što Kina već nije uradila Rusiji podržavajući otvoreno celovitost Ukrajine nekoliko puta. Između Rusije i Kine nisu baš tako idilični odnosi kao što mi sanjamo da jesu. Sanjanje niko ne može da zabrani. Nažalost, Amerika i Kina su saveznici. Rusija će biti kolateralna šteta. A to je primarno na ovom američkom svetu. Oligarsi smešteni po jevrejskim kolonijama Rusije već su debelo smirili putina a kad zatreba, priskočiće i SZO ruski lekari uz odobravanje Amerike i Putin će dobiti jaču dozu anestezije...Šta ja znam. Ali neće biti dobro. Po Rusiju. Nemo da nasedate što Amerika drma kavez Kini. To je uobičajeno još od početka Kineskog rada za Ameriku i nikada nije imalo ni najmanjih posledica na taj rad.

 3. 1389 says:

  Za takve informacije se obratite Sorošu, on tačno zna šta se dešavalo u njegovom laboratoriju... A Kina će vam polomiti zube ako krenete na nju...

 4. Kosovac says:

  Gospodin novinar je malo zbunjen, čas pominje „svetsku zajednicu“, čas pominje „međunarodnu zajednicu“. On zbunjen, pa eto i nas zbunjuje. Evo ja predlažem da umesto ta dva neodređena izraza mi primenimo izraz „sorošoidna zajednica“. Taj izraz sorošoidna zajednica tačno definiše o kome se to radi, i narod može da razume smisao onoga što mu novinar prenosi.

 5. padre says:

  Koje to svetske zajednice?Nemojte da vas Kina izoluje, pa ćete onda videti, šta je to!

 6. M says:

  Zaista bi trebalo provesti nezavisnu međunarodnu istragu o porijeklu Covid-a,ne samo u Kini nego i u svijetu!Jer i budali je jasno da je taj virus umjetno stvoren pa je iznimno važno sad da se otkrije odakle je pušten,i tko je to zapravo učinio!?!Ako i je iz Kine,onda iz kojih labosa,i tko im je vlasnik,dal' Kinezi ili Zapad,Soroš,Bil Gejts&Comp.!?!I dal' je uopće taj složeni virus mogao biti napravljen u Kini ili je tamo samo implementiran i pušten,a napravljen zapravo na Zapadu,jer se taj složeni virus može napraviti u svega par labosa na svijetu!?!U svakom slučaju krivac mora biti pronađen i adekvatno kažnjen za biološki svjetski rat i zločin protiv čovječanstva!Ne samo zbog sadašnjosti,nego i zbog budućnosti,jer će taj zločinac to ponoviti,ili netko drugi,da mu vrati ili preventivno udari prvi!Zato to zlo treba zaustaviti na vrijeme,pronaći i kazniti krivca,zločinca,bez obzira tko to bio,Kina,ili Engleska,ili Francuska,ili USA,ili Soroš,ili Bil Gejts,svejedno,ali krivac(krivci)mora biti pronađen i zaustavljen,kažnjen!Jer,ovo je evidentna debilana!

  • test01 says:

   slazem se ali ko ce da ih zaustavi kada ta ista bagra vlada svetom i drzu u saci sve "svetske" organizacije i vecinu vlada - skoro svi su korumpirani kao i u Srbiji.

  • Kosovac says:

   @ M, …..Kolega, ovo zadnje što si napisao, (…. ili Engleska,ili Francuska,ili USA,ili Soroš,ili Bil Gejts, ….), ova grupa, može da se definiše samo jednom rečju: Sorošoidi. Dakle, da si napisao „Kina i sorošoidi“, mi bismo odmah znali šta si hteo da kažeš. ……………Inače, meni je Kina veoma sumnjiva, zbog malog broja obolelih. Naravno, sumnja je sumnja, ništa od toga ako se ne dokaže.

  • uddu says:

   M,svi oni koje si nabrojao uveliko učestvuju u ovom projektu zvani Kovid.Svi se oni međusobno dobro poznaju i sarađuju u uništenju svega onoga što je civilizacija dosad stvorila.Običan čovek je svakim danom ,sve više,stegnut u taj smrtonosni zagrljaj novog svetskog poretka.Mi smo aktivni učesnici u tom uništenju time što na sve ćutke pristajemo !

 7. Beli Orao says:

  Kinezi , Pustite pola milijarde sa oružjem i pojedite zapad za doručak za drzert na kraju zasladite Australijom !

  • persida says:

   Ako sve pojedu, posle ce morati na dijetu, a to boli.

 8. padre says:

  Ovi još uvek misle, da neko zarezuje te ultimatume, sankcije i izolacije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *