УПОЗОРЕЊЕ ИЗ ИЗРАЕЛА: Напустите Турску одмах!

UPOZORENJE IZ IZRAELA: Napustite Tursku odmah!

14 juna 2022

Izrael je pozvao svoje građane da izbegavaju Istanbul ili da se vrate kući ako su već tamo, čime je pooštrio savet od 30. maja da se ne putuje u Tursku zbog iranskih pretnji Izraelcima, saopštio je ministar inostranih poslova Jair Lapid.

Jair Lapid je rekao da su ogromni napori izraelskih bezbednosnih snaga spasili živote Izraelaca poslednjih nedelja i zahvalio turskoj vladi na njenom doprinosu.Izraelski bezbednosni zvaničnik naveo je da je Turska uhapsila nekoliko osumnjičenih operativaca Korpusa iranske revolucionarne garde.

„Pozivamo Izraelce da ne lete za Istanbul, pa ako nemaju neki mnogo bitan razlog, ne treba da idu u Tursku“, poručio je Lapid i dodao da ako je već neko u glavnom gradu te evroazijske zemlje, treba što pre da se vrati u Izrael.

Istakao je da terorističke pretnje „imaju za cilj da spreče odlazak Izraelaca na odmor, jer biraju na nasumičan ali nameran način izraelske građane sa ciljem da ih kidnapuju ili ubiju“.

Teheran je obećao da će uzvratiti Izraelu i okrivljuje ga za ubistvo pukovnika korpusa Iranske revolucionarne garde Hasana Sajada Hodaija od 22. maja kojeg su, za volanom automobila, usmrtila dvojica motociklista.

Izrael nije ni potvrdio ni negirao odgovornost, što je standardna politika te države kada je reč o optužbama za atentate.

(Rojters)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Bla, bla... Idite Izraelci u vasu lijepu Hrvatsku, tu ce vas tretirati najbolje.

  2. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

    Bravo, Perso, brateee... ova ti je svaka na mestu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *