УПОЗОРЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: „Све је горе, а ви сте криви!“

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: „Све је горе, а ви сте криви!“

17 новембра 2020

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да би обнављање дијалога између Русије и Немачке било у интересу Европе.

Он је рекао да је Русија искрено заинтересована за то, јер полази од претпоставке да се период напетости у билатералним односима Москве и Берлина може превазићи.Оценивши да се односи између Русије и ЕУ континуирано деградирају у последњих неколико година, Лавров је истакао да то није грешка Русије и упозорио да је европска политика допринела стварању нових подела.

Према речима руског шефа дипломатије, ЕУ је подржала неуставни државни удар у Украјини, увела унилатералне санкције Русији и разорила комплетан, сложени систем дијалога између Русије и ЕУ.

„Непрекидне оптужбе, ултиматуми и претње против Русије постали су рутински инструменти немачке спољне политике. Тренутна тензија скупо је коштала европске народе чија је безбедност постала таоц политичког себичлука. Ми смо ипак уверени да је могућност да се успостави архитектура мира очувана“, поручио је Лавров, пренео је ТАС.

Лавров је подсетио да су и Русија и Европа суочене са истим изазовима и претњама – од тероризма, пролиферације оружја за масовна уништења и пандемије корона вируса и да све то захтева удружене напоре Русије и ЕУ.

„Русија је, са своје стране, увек спремна за искрену, равноправну сарадњу и залаже се за успостављање равнотеже интереса“, закључио је руски министар иностраних послова Сергеј Лавров.

KOMENTARI17 коментара

 1. test01 says:

  Rusija i njihova "saradnja". Sad su se svabe opet okurazile i pocele da samaraju Rusiju a lepo vaspitani Rusi bi i dalje da "saradjuju". Moroni - necete se osvestiti dok vam bombe ne pocnu padati po Rusiji !

 2. E.Lirsch says:

  E sad ako molite "zaapdne partnere" …. Koliko su Kremaljske jajare spremne da unize kompromituju Rusiju kao drzavu. Neshvatljivo.

 3. Риста says:

  А Немачка се само бори како да задржи свој зклатан нацистички стаус унутар ТРИЈАДЕ из које је испала. Не интересује ме већ одвано шта причају Американци и Руси нити шта шапуће Кина. Све су то већ исувише јасне методе испирања мозга народа и узеле су толико маха, да 99% људи овог света живи са тим "истинама". Америка је пласирала "тероризам" као пандемију у свет, Русија је по обичају, све америчко прихватила здраво за готово и данас је већи американац од американца користећи фразу тероризам. Кина је притисла свет до данас невиђеном агресивном пропагандом копираном од сиенена и осталих америчких инструмената испирања мозгова и прогласила себе најслађом државом на свету са најсрећнијим народом на свету и сви данас то поздраве ујутру са добро јутро и увече са лаку ноћ. А онда су ове године све те три државе пласирале "корона пандемију" и само Сотона зна шта са тиме хоће да постигну. Да, Кина и Америка су активирале "пандемију" а Русија је на наше иозненађење прихватила пандемију као добродошлог госта и сви лекари Русије су већи пандемичари од Вуханско америчких пандемичара. Ове три државе су се и сукобиле и удружиле на свим пољима и данас руку под руку јебу цео свет у здрав мозак а као настоје да униште једна другу. Мало је већ превише и руске правде и америчке неправде и кинеске финансијске моћи. Као да су остали народи престали да постоје. За теоретичаре завера, није Златна Милијарда, него су ДВЕ већ навелико кретенизоване милијарде. Американци, Руси, Кинези 2, остали свет 4 милијарде а само они шпартају по свету и диктирају шта је правда а шта је лаж. Чак се и јадна Француска побунила јер од оне силне геноцидне колонијалне силе одједном постала периферна светска држава, што значи да су немилосрдно почели рушити и своје дојучерашње савезнике јер су данас толико моћни да им нико не треба. Ај кад сте већ тако као сукобљени, побацајте те ваше нуклеарке једни на друге па да мало одахнемо и вратимо се нормалним, свакодневним лажима које живот значе. Није важно што ћемо се мање више давити у усијаном ваздуху, јер свеједно се давимо у вашим отровима од истина пандимије кластер бомби, кластер финансија и кластер пријатељских шамарчина које главе разбијају и људе убијају.

 4. Риста says:

  Свађају се једни са другима а курвањски ударају на друге слабије државе као да би избегли светски рат, они га повели са пола народа света који редовно нема шансе да им се супротстави. Да би као решили проблеме тероризма и "неправде", наступају нацистички неправедно и терористички. Амери се сјуре у Афганистан, Србију и Ирак, успут сјебу Либију и дрече о неком тероризму а уствари они извршили терористичке нападе на све те државе, Руси се сјуре у Авгaнистан и Сирију и исто раде само друго паковање, Кинези отворено и са подршком америке пљачкају цео трећи свет са мало сиће и не дају више ни једној држави да отвори чак ни фабрику резанаца а мале државе унезверено гледају где да се дену куда да побегну. Ове три државе су повеле оружани, економски и очигледно геноцидни ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ СИЛА ОСОВИНЕ против већине малих народа света И ПОЛАКО ИХ ТАМАНЕ, увели су тероризам пандемије, тероризам финансија и тероризам оружја са великим бумом по мањим државама света којима немилосрдно отимају све што стигну. Србију су напали Американци са невидљивим авионимa, отели територије и сабијају српски народ у Београдски пашалук, Кинези су дошли и направили неке путеве шта ли, али нису дали ни пинџике нити отворили рецимо Заставу, али нам наплаћују са Смедеревом, Бором и шта ти ја знам, само пара не добијамо, Руси су пријатељски и братски узели наше бунарчиће нафте и све што се котрља на бензин они снабдевају беnзином, донели нам своје робне куће које су руски олигарси позајмили од америчких олигарха јер до јуче нису ни знали да постоје маркети и робне куће, као и кинези, и данас нам продају нашу храну у њиховим дућанима. Србија је тешко најебала од све те три силе и претворена је у јединствену СВЕТСКУ лабораторију где Кинези доносе корону и корона правила са свoјим лекарима, Руси настоје да продају своју вакцину против кинеске пандемије са својим лекарима, Амери настоје да истерају и Кинезе и Русе и да нам само они наплаћују услуге које нисмо ни тражили нити нам требају, као да смо им ми, било коме било шта дужни.

  • persida says:

   Rista, dominacija. Sve tacno 100 posto.

  • Mile says:

   Rista, iz svih tvojih komentara provejava da si još uvek Brozov pionir.

 5. Риста says:

  Банда белосветска. Ето, у то су се претвориле Русија, Америка и Кина а све под маском да се мрзе и не подносе, оптужујући већ скоро цео задњи век једни друге за тероризам, пандемије и оружје за масовно уништење, нападају Србију, Авганистан, Сирију, Ирак, Либију, Сомалију да би решили свој тероризам. Време је да народи света то схвате иначе ће и остали мали народи доћи ускоро на ред. Ако не можемо војно да их потучемо, морамо се сви редом борити да из наших држава избацимо Америку, Кину и Русију и да продишемо ко људи па макар јели и траву а не њихове мостове и короне. Чак нам и Американци направили мост али нису обновили Заставу. Од њихових мостова нема живота. Од Руских братских шамарчина већ навелико бриде гузови, од Кинсеких мостова и производа се не зарађује за живот. Само можемо да седнемо и плачемо од среће. Испратили смо многе империје са наших територија. Надам се да ћемо испратити и ове три најпрљавије и најподмуклије империје које су икад постојале, које се као боре једна против друге а уствари ми добијамо батина. Претворили су Србију у јединствену светску лабораторију где све три силе тренирају батинање Срба. А имају и лакеје, као што је Јужно Корејска лоповска братија која нас тера да клечећи певамо нацистичке јуначке песме јужнокорејаца. Три белосветска разбојника Америка, Русија и Кина данас јашу заједно. Јахачи апокалипсе.

  • test01 says:

   Risto delimicno si u pravu ali ne bih stavio Rusiju u istu torbu sa USA-UK i Kinom . Nisam Rusofil ali Rusija nije u tom kolu, dok je USA povezana sa Kinom u svakom pogledu i oni su perjanica globalizma. Anglosaksoncima je cilj da pocepaju Rusiju samo sto to nije tako lako, imaju oruzje pa moraju da ih tolerisu. U svakom slucaju Rusija mora da ima oci i na ledjima, Sto se tice pomoci od Rusije, osim moralne i pravne, ne treba je ocekivati, imaju vise nego dovoljno problema na njenim granicama. Evo sta bi sa jermenima mada su sami naseli na obojenu revoluciju. Ipak ih je Rusija spasila od totalnog poraza, izgubili su oko 20% te teritorije a moglo je sve da ode da nije bilo Rusa !

  • šiško says:

   Da li se oni mrze i nepodnose ili ne, nije naša briga. Naše je samo da obezbedimo sebi koliko-toliko mirnu budućnost. A medju tim silama ima mnogo razlike, i sam si to primetio. Npr. porediš američke nedavne intervencije u Iraku, SRJ, Libiji sa ruskom intervencijom u Afganistanu od pre šezdeset godina. Prvo to nije bila Rusija, nego SSSR, drugo to je bilo toliko davno da više nije merilo ni za šta. Pominješ i rusko "sjurivanje" u Siriju, ali zaboravljaš da je sirijska vlast tražila pomoć od Rusa u borbi protiv terorističke islamske države koja je sistematski uništavala Siriju godinama. Ni ponašanje Kine nije nikakvo "sjurivanje". Kinezi nikog ne teraju da saradjuju sa njima. E, sad, što su male zemlje zbog svog siromaštva prinudjene na saradnju koja je njima mnogo manje korisna nego kinezima, to je druga stvar. Ne bih da bidem ničiji advokat, te moćne države imaju dovoljno svojih pametnih ljudi da ih brane, ali samo podsećam da mi moramo da se obuzdavamo u kritici da ne bismo sa prljavom vodom izbacili i dete.

  • šiško says:

   I još nešto: ne smemo zaboravljati koliko puta su nam Rusi pomogli samo u poslednjih par godina. Nezahvalnost je jako ružna osobina. Moramo biti zahvalni za svaku i najmanju pomoć, jer nama ona mnogo znači, a i Ruse ume da košta. Samo pažljivo sa kritikom Rusije.

  • Gagi says:

   Po mom uverenju,Rista je dosta toga u pravu. Izgleda mi da se vodi kontinuirana istorijska igranka izmedju ovih sila. Ocigledno je da to nisu samostalne drzave i da "svetska centrala" sve to kordinise. Americka drzava je stvorena uz velike kolicine Ruskog zlata, kasnije su to ovi hteli da vrate ali im je brod "nesrecnim okolnostima" potonuo te ne stigose do Rusije. Vrlo dobro se zna da saradjuju i u monetarnoj sferi stolecima unazad, javno nije dostupno ko sve ima akcije u MMf-u, a pod sedam kljuca se drzi tajna o akcionarima americkih banaka. Zatim, uvodjenje nove ideologije komunizma na istocnom delu covecanstva. A tu ideologiju su plasirali i doneli spijuni sa zapada, gde je Lenjin boravio pre nego sto se vratio u Rusiju. Nesto mi ostade u secanju da je Srbija bila strasno duzna posle I rata americkim bankarima, onda je Kralj Aleksandar nekim finansijskim manipulacijama totalno obezvredio te akcije na Njujorskim berzama. Tada su, tako obezvredjene akcije "uspesno" otkupili za sitne pare,tu prevaru je Aleksandar (kao sto znamo) platio glavom, vrlo je bio svestan koga je prevario i sta ce uslediti. Pljacka i otimanje je jedna od najvaznijih grana svetske privrede, kada to nije moguce milom, onda ti naprave rat a posle toga ti "pomazu" novim zaduzenjima i otimanjem prirodnih resursa. To se desilo nama posle I rata, pod cijom su upravom bili Bor i Trepca do II rata, ko je razdelio ratni plen. Uvek je prica ista, posle ove nedavne katastrofe, sve nam zivo pootimase. To sto se pojavljuju kinezi sa investicijama, pitanje je cije su to sve investicije i ciji ce sutra biti ovi auto-putevi koji se grade. Kada se bira zlo, bira se ono manje, zbog toga je nama bolje da odrzavamo vezu sa Rusijom, ako nista drugo, imamo jedan vrlo jak zajednicki segment, to je vera. Ruski patrijarh nam je zaista puno puta ljudski i bratski pomogao, da ne navodim konkretne slucajeve. Mi smo ovde na vetrometini, kako god da se okrenemo guza nam je pozadi. Kada se sve sabere, najvece zrtve i istorijsku stetu smo imali od zapada, oni vekovima atakuju na ovaj nas prostor. Rusi nas sa druge strane nesto kao cuvaju jer smo im mi ovde istureno odeljenje za izlaz u europu. Nije Srbima nimalo lak zivot, nas u stvari niko ne zarezuje, mi smo uvek kolateralna steta u njihovoj igranci. Odavno su Srbi osetili na svojoj kozi i istorijski znaju da ce morati da zive po pravilima aktuelnog pobednika.Posle nekog vremena snage i okolnosti se u svetu znacajno promene pa opet bitka i lom (pretezno) preko Srpskih ledja.Onda opet novi zivot sa novim (okupatorom) pobednikom i tako u nedogled. Zbog toga me nerviraju ove "nase" zajapurene jajare kada ginu i lobiraju za neciji strani uticaj. Dalekosezno Srbi od toga nemaju nista, jedino ti poltroni imaju momentalnu korist, svi mi ostali moramo da trpimo njihove histericne i agresivne propagandne lazi. Srbi bi u ovom galimatijasu trebalo da gledaju sebe i cuvaju svoju veru, jedino smo zbog te vere sacuvali svoje ime i prepoznatljivost, nesto slicno kao jevreji i drugi mali narodi. A Trepca i Bor, ciji nisu bili i ciji nece biti.

   • Gagi says:

    Iz gore navedenog, moze se zakljuciti zasto nam je sudbina takva i zbog cega smo uvek podeljeni.Karadjordjevici i Obrenovici, partizani i cetnici, Zvezda i Partizan,itd itd. Uvek je onaj deo naroda koji je prihvatio novog okupatora i egzistencijalno se snasao, imao protivnike u bivsim nosiocima drustva prethodnog okupatora. Ako se malo bolje sagleda nasa zivotna situacija, mi smo vekovima bili pod nekim okupatorima i jedina svrha nam je bila da im sluzimo, pa ko se kako snadje.Prvi Srpski ustanak je bila neka nasa sloboda, onda smo potpali pod Austrougarsku strahovladu pa opet rat i tako redom. Ove drzave oko nas vekovima znaju gde su i za koga su,nisu raspolucene unutrasnjim podelama, zbog toga imaju manje problema, mi smo vecito raspoluceni i nikako da pronadjemo svoj nacionalni put i dusu. Vecna je unutrasnja bitka izmedju novih i starih sluga okupatora. Jednom bi morali da resimo i odlucimo STA HOCEMO, da se opredelimo, to od nas zahteva potomstvo. Ako imamo nameru da opstanemo kao narod, moracemo da se uozbiljimo, nismo mi jagnje koje ce da sisa dve sise. Mi smo jagnje koje uvek kolju ili jedni ili drugi.

 6. M says:

  Očito ja da Rusija ima probleme zbog sankcija Zapada!

 7. M says:

  A očito je da je svijet zvjerinjak gdje je sve manje mjesta,pravde,reda,ljubavi...! Svaki expres lonac ima pipac-ventil,inače bi explodirao,nestao!

 8. persida says:

  "Banda belosvetska. Eto, u to su se pretvorile Rusija, Amerika i Kina a sve pod maskom da se mrze i ne podnose.." Ovako veli Rista. Risto, majstore. Srbi nemaju, na zalost, inteligenciju da shvate ovo sto pises. Samo napred, raskrinkavaj olose koji se izivljavaju nad vojno slabijim od sebe. Velike sile unistavaju male narode, a to predstavljaju kao sukob sa sebi ravnima po snazi. Licemerje i trulez.

  • Duca says:

   Opet se nismo obrijali, a obukli smo kratku suknjicu? Končita se na srpskom jeziku piše persida, "Srbi nemaju inteligenciju", a ti patiš od viška iste.

 9. M says:

  Zbog ovoga što Rista veli,treći svjetski rat je moguć,vjerovatan,čak siguran,i to i ograničeno Atomski,iako mnogi u to ne vjeruju kao moguće!Jer,ti nabrojani Veliki,i još par poluvelikih,će se boriti i gađati i A-oružjima izvan svojih granica,na grbačama malih,i bez potrebe da sebe međusobno gađaju će riješiti mnoge probleme između sebe,i šire,npr.višak ljudi će riješiti,temeljito!Iako inicijalno pokrenut od nadnacionalne krvne elite,naći će saveznike u ego vladajućim elitama nabrojanih i šire,u zajedničkom interesu,depopulaciji i preživljavanju u za njih povoljnijim uvjetima,u kojoj će onda preostati mjesta za mir te preživjele manjine,tj.nabrojane elite,i njihovo šiljbočenje turbo!Pa će se to pokazati kao rat te kvazi-elite protiv ostatka čovječanstva,ili kako bi oni rekli,mozga protiv kurca,a zapravo ega većeg protiv manjeg!I tu je problem,jer je to ćorsokak,zatvoreni krug,ništa ne rješava bitno,nego samo produžuje istu agoniju do neke slijedeće runde,što znači da je ova runda propala!A to je nečiji preveliki projekt zvani čovjek,a da bi propao!Taj projekat je nazvan ČOVJEK,i zato je napravljen,to mu je(nečiji)cilj,i bit će ostvaren,sviđalo se to nekom ili ne,jer je ta Veća igra iza toga,i Veći Igrač!Ili seljački rečeno,pred kraj ove runde,slijediti će intervencija Glavnog Igrača u Njegovom smjeru!Logično je da će Svojim pritiskom slomiti ego i plan ovih nas ljudi svih,bacivši nam nevolju koju nitko neće moći progutati,i onda avaj,na rubu provalije...probuditi će se jedan...Novi Bolji Čovjek...koji će čuti Njegov glas,i poslušati ga,i izvući sljedbenike,te Nove Bolje Ljude,u jedan Novi Bolji Život-Svijet!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u