УПОЗОРЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: Ускоро очекујемо напад на Русију!

UPOZORENJE IZ MOSKVE: Uskoro očekujemo napad na Rusiju!

18 decembra 2019

Teroristička organizacija Islamska država nastavlja da se učvršćuje u Avganistanu i priprema teren za upad u Srednju Aziju, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

„Situacija u oblasti bezbednosti u Avganistanu i dalje je nestabilna i ima tendenciju da se pogorša. Najveću zabrinutost izaziva jačanje ID“, izjavio je on tokom sastanka sekretara Saveta bezbednosti i savetnika za nacionalnu bezbednost za Avganistan, koji je održan u Teheranu.„Uprkos nedavno sprovedenoj operaciji Vladinih snaga, tokom koje je likvidirano i zarobljeno više od 600 terorista, u Avganistanu se i dalje nalazi oko 2.500-4.000 terorista“, naglasio je Patrušev.

„Teroristi žele da se učvrste na severu Avganistana, kako bi se suprotstavili Talibanima i pripremili teren za upad u Srednju Aziju preko Tadžikistana i Turkmenistana. Na severu Avganistana se već nalazi više od 2.000 terorista“, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

Uporište ID nalazi se na istoku Avganistana, gde se nalazi više od 1.500 džihadista, a pristižu i novi militanti iz Sirije i Iraka, preko Pakistana.

„Njihov konačni cilj je formiranje takozvanog ’velikog Horasana‘, koji uključuje teritorije Avganistana i zemlje Srednje Azije“, zaključio je Patrušev.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ivke says:

    E pa ruje sada vi upadnite tamo i cistite

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *